Skip to main content

Μπουτάρης: Η Νέα Παραλία δεν είναι μουσείο - Να φύγει ο ποδηλατόδρομος

«Δεν θα πλημμυρίσουν την παραλία των 25.000 τμ τα τραπεζοκαθίσματα των 500 τμ», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Για παραπληροφόρηση και παραφιλολογία αναφορικά με το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε, στα σχέδια του δήμου είναι να ενοικιαστούν πέντε αναψυκτήρια και να έχουν ισόποσο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και στον υπαίθριο χώρο. «Πέντε καταστήματα με 100 περίπου τμ που είναι ο υπαίθριος χώρος είναι μια έκταση συνολικά 500 τμ όταν η παραλία έχει έκταση 5,5 χλμ.» τόνισε, εξηγώντας πως «δεν θα πλημμυρίσουν την παραλία των 25.000 τμ τα τραπεζοκαθίσματα των 500 τμ».

«Η παραλία έγινε για να την απολαμβάνει ο κόσμος, δεν είναι μουσείο αρχιτεκτονικής» υπογράμμισε.

Σχετικά με την παραχώρηση περιπτέρων είπε οτι θα δοθεί ένα μόνο στο ΚΕΘΕΑ συμβολικά για μπαρ χωρίς αλκοόλ. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραχωρηθεί περίπτερο στους «Φίλους της Νέας Παραλίας» και στην Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας (ΠΕΕΒΕ).

«Δεν παραχωρούμε τίποτα δωρεάν» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η ΠΕΕΒΕ θέλει να υιοθετήσει το πάρκο των Γλυπτών όχι να παραχωρηθεί περίπτερο.

Ανακοίνωσε οτι η οριστική θέση της διοίκησης θα γίνει γνωστή μετά το Πάσχα. Ανέφερε όμως οτι ο δήμος είναι σε συνεννόηση με όλες τις πλευρές.

Τέλος ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για δύο προβλήματα στη Νέα Παραλία. Ένας είναι ο ποδηλατόδρομος, ο οποίος είπε ότι πρέπει να φύγει και το δεύτερο οι τουαλέτες, καθώς, όπως, δήλωσε, «ο κόσμος πηγαίνει και κάνει την ανάγκη του στα δέντρα».