Skip to main content

Η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν και τα έσοδα της ΕΡΤ

Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, από πού προέρχονται τα έσοδα της ΕΡΤ και τι κατάλαβαν επιτέλους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μπορεί οι Έλληνες να ανησυχούμε με τις πληροφορίες εξόδου μας από την Σένγκεν, δεν φαίνεται όμως αυτό να απασχολεί την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είχε πει «και τι έγινε αν βγούμε από την Σένγκεν»; Επομένως, όλα καλά. Βέβαια, είχε πει και το άλλο «και τι έγινε αν βγούμε από την Ευρωζώνη»; Κι αυτές τις παιδιάστικες τοποθετήσεις τις πληρώνει ο λαός με δεκάδες δισ. ευρώ επί πλέον, εκεί που έλπιζε ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν.

Εχθές πάντως, έγραψε ο Μακεδών στην voria.gr., ότι οι απειλές για έξοδο από την Σένγκεν, μπορεί να έχουν στόχο να αποδεχθούμε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, με τους Τούρκους. Είναι ένα από τα αιτήματα του Ερντογάν προκειμένου να κλείσει τα σύνορα με την Συρία. Δηλαδή, χωρίζουμε το Αιγαίο στη μέση (25ο μεσημβρινό). Κρατείστε το αυτό.

Αναρωτήθηκα προχθές, αν όλη η φασαρία που έγινε για την ΕΡΤ, είναι για ένα κανάλι που «το βλέπουν οι συγγενείς και φίλοι των παρουσιαστών». Κι ήρθε η ερώτηση του Κωνσταντινόπουλου του ΠΑΣΟΚ, να δώσει και αριθμούς. Από τους φόρους των πολιτών είναι το 97% των εσόδων της!

Πώς διαχειρίζονται αυτά τα έσοδα; Διατέθηκαν 2,7 εκατ. ευρώ για υπερωρίες μόνο για ένα εξάμηνο! Πεντάρα δεν δίνουν για την ιδιωτική οικονομία, γι’ αυτό και δεν ιδρώνει το αυτάκι τους. Η δε τηλεθέαση είναι αμελητέα: 3,6% για την ΕΡΤ1 και 1% για την ΕΡΤ2. Για μερίδιο διαφημιστικής δαπάνης δεν γίνεται καν λόγος. Η ΕΡΤ δεν εμφανίζεται στους σχετικούς πίνακες.

Επί τέλους, το κατάλαβαν στο ΥΠΕΞ. Δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της εκστρατείας προσέλκυσης εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων τουριστών, με πρώτο στόχο την μείωση της διαδικασίας χορήγησης βίζας. Επί 15 μέρες περιμένει ο Ρώσος τουρίστας για να πάρει βίζα για την Ελλάδα. Ότι φταίει η Σένγκεν, όπως λένε οι άχρηστοι «αρμόδιοι» είναι ψέμα, επειδή η Ισπανία, που είναι κι αυτή στη Σένγκεν, δίνει βίζα στους Ρώσους σε μια μέρα.

Και κάτι σημαντικό. Όπως μού είχε πει παλαιότερος Ρώσος πρόξενος, οι Τούρκοι επιστρέφουν στα σύνορα τον ΦΠΑ που πλήρωσαν οι Ρώσοι για αγορές τουρκικών προϊόντων.

Αφού είμαστε στη Ρωσία και Τουρκία, να πούμε ότι ο Πούτιν δεν ξεχνά. Χθεσινή ανακοίνωση των αρμόδιων τουρισμού της Ρωσίας, προειδοποιεί τους Ρώσους που σκέφτονται να επισκεφτούν την Τουρκία, ότι κινδυνεύουν να απαχθούν από τζιχαντιστές και αν δεν τους σκοτώσουν, θα τους κρατήσουν για ομήρους. Στην Τουρκία πήγαιναν 3,5 εκατ. Ρώσοι. Να δούμε πόσοι θα πάνε φέτος.

Αλλά, έχει και συνέχεια. Η Ρωσία κλείνει 300 τουρκικές επιχειρήσεις, που προμηθεύονταν αγαθά από την Τουρκία, με άμεσο αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι 85.000 Τούρκοι άνεργοι και η ζημιά στην τουρκική οικονομία να ανέλθει σε 50 δισ. δολ. Ο Πούτιν, δήλωσε επ’ αυτών ότι «η Τουρκία έκανε πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος και ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Ακόμη δεν κατάλαβαν κάποιοι ότι οι μουσουλμάνοι αντί να ενσωματωθούν στις δυτικές κοινωνίες επιβάλλουν τις απόψεις τους; Εν όψει της επίσκεψης του προέδρου του Ιράν στην Ιταλία, οι Ιταλοί προκειμένου να μη τον στενοχωρήσουν… κάλυψαν όλα τα γυμνά αγάλματα και εξαφάνισαν το κρασί από το μενού!