Skip to main content

Η απίστευτη ατάκα της κυρίας Τασίας και η δικαίωση των συνδικαλιστών

Η απίστευτη ατάκα της κυρίας Τασίας, η δικαίωση των συνδικαλιστών στην Ελλάδα και η διαπραγμάτευση του Τσίπρα με τον Λαφαζάνη.

Καθυστερεί να αντιληφθεί ο Τσίπρας. Μόλις τέλη Ιουνίου κατάλαβε ότι ο Βαρουφάκης είναι αναξιόπιστος στους Ευρωπαίους. Όταν από πολύ νωρίς βούιζε το σύμπαν για την ακαταλληλότητά του, ο Τσίπρας ήταν αλλού.

Ή μήπως δεν ήθελε να στενοχωρήσει τους ισχυρούς που επέβαλαν τον Βαρουφάκη (αρχικώς στον γιο της Μάργκαρετ, αλλά δυο μεγαλοφυίες στην ίδια στέγη δεν ταίριασαν). Τα ύποπτα παιχνίδια του Γκαλμπραίηθ (μέντορα του Βαρουφάκη), Κρούγκμαν και άλλων, δεν τα γνώριζε ο Τσίπρας; Αν δεν τα γνώριζε, μήπως πρέπει να αλλάξει επάγγελμα;

Δικαίωση των συνδικαλιστών στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά γίνεται πρωθυπουργός μια γυναίκα, αλλά και για πρώτη φορά συνδικαλιστής και μάλιστα του ευρύτερου «προοδευτικού» χώρου. Οι δικαστές πρέπει να είναι κατενθουσιασμένοι, επειδή εν μέσω κρίσης η συνδικαλίστρια πρόεδρός τους και νυν πρωθυπουργός επέτυχε τις μικρότερες θυσίες για το σώμα (δεν θα εκπλαγώ, αν δω πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να αφορά το δικαστικό σώμα).

Απίστευτη ατάκα της κυρίας Τασίας: «Εμένα θα με γράψει η Ιστορία, εσάς όχι», είπε σε δήμαρχο. Επικροτώ. Το είπα και εχθές. Η ιστορία έχει καταγράψει πρόσωπα και πρόσωπα, δεν θα καταγράψει την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου; Και όχι μόνον αυτήν, αλλά και τον σύζυγό της Δρίτσα, επίσης υπουργό.

Ξέρετε ποια μου λείπει, βρε παιδιά; Μέσα στον μπαξέ του κυβερνητικού σχήματος, δεν είχε θέση η Μπιρμπίλη; Τι γίνεται εκείνη η ψυχή; Εξακολουθεί να αμείβεται παχυλότατα άνευ χρησίμου έργου για την χώρα; Θυμάμαι τι θόρυβος δημιουργήθηκε με την εμφάνισή της… Πού να ξέραμε τι θα επακολουθούσε…

Εγώ πιστεύω ότι πράγματι ο Τσίπρας έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις, επί εξάμηνο, όπως υποστηρίζει. Με τον Λαφαζάνη, εννοείται.

Ο Μεϊμαράκης δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα «μπετόν», χωρίς διαφωνίες και με κοινή γραμμή. Βαγγέλη, μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας, έλεγαν οι προ-προ-προπαπούδες μας. Θα το ξαναπείς άραγε όταν έρθει η ώρα καταρτισμού του ψηφοδελτίου Επικρατείας; Ο Σταμάτης θα είναι μέσα; Θα είναι κι εκείνη η «αόρατη» κυρία -Νίκη Κεραμέως- που ποτέ δεν μάθαμε ποια ήταν τα προσόντα της που εκτίμησε ο Σαμαράς και την τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση; Έκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

«Είμαι μαύρος και ομοφυλόφιλος», και με κορόιδευαν, γι’ αυτό τους σκότωσα, είπε ο δράστης του διπλού φονικού των δημοσιογράφων στην Βιρτζίνια. Οι δικοί μας «προοδευτικοί» στα κανάλια το μετέτρεψαν «είμαι έγχρωμος». Μαύρος (black) είπε ότι είναι ο άνθρωπος, επειδή είναι μαύρος, δεν είναι χρωματιστός. Είδατε ποτέ χρωματιστό άνθρωπο; [Οι μαύροι προσβάλλονται με τον «όρο» νέγρος, που παραπέμπει στην δουλεία, γι’ αυτό και τον απάλειψαν οι Αμερικανοί].

Όπως κάθε χρονιά, η παλαιοκομματική αθλιότητα συνεχίζεται. Εισακτέος σε ΤΕΙ με βαθμό 1,13. Κι αυτός κάποτε θα πάρει πτυχίο (ποιος θα του στερήσει το «δημοκρατικό» πέντε;) Και στη συνέχεια, με την ένταξή του σε κάποιο κόμμα, θα τον δούμε και υπουργό. Και θα αναρωτιόμαστε, γιατί έκανε μπάχαλο το υπουργείο. Και όλα αυτά για να κερδίσουν τα κόμματα ψήφους, και να φαίνεται η ανεργία των νέων χαμηλότερη.

Καλλισθένης