Skip to main content

Οι αποδοκιμασίες στους ΣΥΡΙΖΑίους και οι φήμες για τον Γκρούεφσκι

Οι έντονες αποδοκιμασίες στους ΣΥΡΙΖΑίους, οι φήμες ότι θα την κοπανήσει ο Γκρούεφσκι και πώς ο Ερντογάν συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπου και να πάνε οι κυβερνητικοί ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ αποδοκιμάζονται και λοιδορούνται. «Λούζονται» δηλαδή, ότι κατεύθυναν τα προηγούμενα χρόνια. Έχοντας μάλιστα και πολλούς Λαφαζαναίους απέναντι, πρώην συντρόφους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για να προπηλακίζουν τους αστούς πολιτικούς. Καλά λέει ο λαός «ρόδα είναι και γυρίζει».

Μα είναι δυνατόν, να αναρωτιούνται φιλο-ΣΥΡΙΖΑίικες ιστοσελίδες «Μήπως «πίνουν» κάτι οι ΣΥΡΙΖΑίοι;». Η απορία προκλήθηκε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στο πλευρό των Γάλλων διαδηλωτών κατά του Ολάντ (!) όπου υποστηρίζεται μεταξύ άλλων πως «Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των Ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

Και σχολιάζει το φιλοΣΥΡΙΖΑίικο site: «Ναι, είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά στην Ελλάδα. Επειδή δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος την "επανάσταση" βγάζει ανακοινώσεις υποστήριξης στους άλλους… Παλιά τους τέχνη κόσκινο… Από φανφάρες πρώτοι και από πράξεις τελευταίοι».

Πάντως η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι επιτελείς δεν "πίνουν" κάτι πριν βγάλουν ανακοινώσεις. Απλώς, όπως ο Οβελίξ είχε πέσει σε βαρέλι με το μαγικό υγρό σε μικρή ηλικία και είχε μόνιμες και σταθερές ιδιότητες σ’ όλη του την ζωή, κατά τον ίδιο τρόπο και οι επιτελείς του Τσίπρα διατηρούν μόνιμα και σταθερά τις εφηβικές συνήθειες. Δεν κόβονται…

Θα επαναλάβω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν οι ενάντιοι αστοί στην Αριστερά. Ποια Αριστερά τώρα θα τολμήσει να κατηγορήσει την επόμενη και μεθεπόμενη αστική κυβέρνηση για ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα ή δακρυγόνα; Η απάντηση θα είναι απλή: «Μα, εσείς τα κάνατε όταν είχατε την εξουσία». Η Αριστερά έχασε την όποια αθωότητα νόμιζε ότι έχει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

Και ο Ερντογάν όμως συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν φαίνεται απίθανο. Δήλωσε: «Καταδικάζω τη βία της γαλλικής αστυνομίας κατά διαδηλωτών»! Η δήλωση προέκυψε ως αντιστάθμισμα των κατηγοριών εναντίον του από πλευράς Ευρωπαίων, ότι διαλύει με υπερβολική βία τις συγκεντρώσεις αντιφρονούντων. [Τώρα που συμπλέουν τα κόμματα, λες να υπάρξει κοινή δήλωση κατά Ολάντ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Ερντογάν;]

Οι φήμες ότι θα την κοπανήσει ο Γκρούεφσκι, εντείνονται. Ο ίδιος τις επιβεβαίωσε εν μέρει, ανακοινώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον η θέση του πρωθυπουργού. Επειδή ενδιαφέρεται όμως για την χώρα, είπε, άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει κινήσεις προς άλλη κατεύθυνση, και όλοι κατάλαβαν ότι προσβλέπει στην προεδρία της χώρας.

Για όσους κρίνουν τα γεγονότα επιπόλαια, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά από μυστική συνάντηση μεταξύ της Μοσάντ και του αναπλ. ΥΠΕΞ της Τουρκίας, στη Σουηδία, φαίνεται ότι σημαντικοί Ισραηλινοί αξιωματικοί έχουν αναλάβει την αναδιοργάνωση των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας (ΜΙΤ).

Και βεβαίως κάνει λάθη και η CIA. Γιατί όχι; Ανακοινώθηκε ότι το μοναδικό αντίγραφο της εξ 6.700 σελίδων αναφοράς της αμερικανικής Γερουσίας για τα βασανιστήρια, σβήστηκε "κατά λάθος". Μάλιστα καταστράφηκε και ο δίσκος στον οποίο βρισκόταν ο φάκελος.

Στην αναφορά αυτή υπήρχαν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές βασανιστηρίων της CIA και τα μέτρα που παίρνει σε κάποιες άγνωστες φυλακές, μερικές εκ των οποίων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Τι σου κάνει ένα "λάθος"!...