Skip to main content

Τα μηνύματα Τζιτζικώστα και η επόμενη μέρα των αντιπεριφερειαρχών

Πώς ερμηνεύεται η σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη να ζητήσει τις παραιτήσεις των αντιπεριφερειαρχών. Τι σημαίνει για το μέλλον τους.

Σε περίοδο εκλογικής προετοιμασίας και προεκλογικών σχεδιασμών βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επαναβεβαίωσε (για πολλοστή φορά) ότι ο μοναδικός πολιτικός στόχος του είναι η επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να κλείσει όλα τα σενάρια που επιμένουν να τον στέλνουν σε... άλλες κατευθύνσεις, η σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (δείτε εδώ) από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όργανο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνειών.

Ο κ. Τζιτζικώστας με την κίνησή του να ζητήσει από τους αντιπεριφερειάρχες του να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, εφόσον κάποιοι σκέφτονται να διεκδικήσουν εκλογή τους στη Βουλή ή συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές, στην ουσία στέλνει δυο μηνύματα:

1.Επιβεβαιώνεται γι' ακόμη μια φορά η απόφασή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το 2019.

2.Θέλει όλοι οι συνεργάτες του να είναι απολύτως αφοσιωμένοι στην παραγωγή του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Τζιτζικώστας δεν κλείνει μόνο τα σενάρια που τον θέλουν να αναζητά εκτός Περιφέρειας το πολιτικό του μέλλον, αλλά βάζει τέλος και στην έντονη φημολογία για τους αντιπεριφερειάρχες του, οι οποίοι εμφανίζονται σε λίστες δημοσιευμάτων συχνά πυκνά ως υποψήφιοι βουλευτές ή ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Και τα ονόματα δεν είναι λίγα... Είναι σαφές ότι με την κίνησή του αυτή ο περιφερειάρχης θέλει να βάλει τέλος και σε πιθανή μουρμούρα και γκρίνια ανάμεσα στους περιφερειακούς του συμβούλους, που πιθανώς κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την αξιοποίηση της θέσης του αντιπεριφερειάρχη με... προεκλογική σκοπιμότητα από αντιπεριφερειάρχες, που την επόμενη μέρα, στις περιφερειακές εκλογές δηλαδή του 2019, δεν θα είναι στο ίδιο καράβι της «Αλληλεγγύης»...

Και μπορεί επίσης να είναι νωρίς ακόμη, όμως ο κ. Τζιτζικώστας πρέπει να στήσει και την ομάδα με την οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια.

Όπως επίσης και να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου στην τρέχουσα θητεία του στην Περιφέρεια, αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, με συνεργάτες, που θα είναι προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο και δε θα αποπροσανατολιστούν από μια προεκλογική εκστρατεία, που δεν έχει να κάνει με τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο συνεπώς θα έχει ξεκαθαρίσει ποιοι αντιπεριφερειάρχες έχουν βλέψεις για βουλευτές ή δήμαρχοι. Άλλωστε, η ονοματολογία σέρνεται εδώ και πολύ καιρό στα media και στα κουτσομπολιά σε πολιτικά τραπέζια... Φάνης Παπάς, Κώστας Γιουτίκας, Γερακίνα Μπισμπινά, Αλέξανδρος Θάνος, Δημήτρης Χατζηβρέττας και άλλοι αντιπεριφερειάρχες έχουν δει το όνομά τους σε σχετικές λίστες. Ώρα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να δούμε επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι φήμες...

Και αμέσως μετά αρχίζει νέο... ράλι ονομάτων, καθώς από τον αριθμό των παραιτήσεων θα κριθεί εν πολλοίς και ο επόμενος «ανασχηματισμός» της διοίκησης Τζιτζικώστα. Ανακατατάξεις θα υπάρξουν σε κάθε περίπτωση, αλλά έχει σημασία να δούμε το νέο διοικητικό σχήμα, που θα είναι αυτό με το οποίο ο κ. Τζιτζικώστας θα πάει μέχρι τις περιφερειακές εκλογές του 2019. Και οι επιλογές των αντικαταστατών δεν είναι εύκολες, καθώς οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση αντιπεριφερειάρχη είναι πάρα πολλοί...