Skip to main content

Οι αποκαλύψεις για το Σχέδιο Χ της κυβέρνησης και οι νεοδιορισμένοι

Ποιοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της κυβέρνησης με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την «πρώτη φορά Αριστερά» και οι υποσχέσεις στους αγρότες.

Είδες τι σημαίνει κομματικό - σοβιετικό κράτος; Το «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός», που έγραψε η Die Welt, μπορεί να χαρακτηριστεί υπερβολικό, το «Εγκωμιαστικά σχόλια στον διεθνή τύπο για την παρουσία του Τσίπρα στο Νταβός» του Αθηναϊκού Πρακτορείου πώς θα χαρακτηριστεί; [όποιος βρει εγκωμιαστικό σχόλιο, στο ίδιο το κείμενο του ΑΠΕ εκτός από τον τίτλο, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι].

Άμα αρχίσουν οι αποκαλύψεις, δεν σταματούν. Η «πρώτη φορά Αριστερά» μάς ετοίμαζε το καλοκαίρι πολλά χουνέρια, τα οποία γλυτώσαμε με 90 δισ. παραπάνω. Σχεδίαζαν αποθήκες με φάρμακα και τρόφιμα από Λατινική Αμερική, ν’ αρπάξουν τα χρήματα του Νομισματοκοπείου, που δεν είναι για κυκλοφορία, σκέφτονταν παράλληλο νόμισμα, και άλλα πολλά αντάξια παιδιών δημοτικού. Και όμως, είναι οι μόνοι που μπορούν να εφαρμόσουν αντιλαϊκά μέτρα.

Εχθές είχε εκδήλωση η κυβέρνηση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την «πρώτη φορά Αριστερά». Δεν χρειαζόταν τόση φασαρία. Μια απλή συγγνώμη προς τον λαό, θα αποτελούσε ένδειξη απόκτηση σοβαρότητας.

Αρκετοί νεοδιορισμένοι και υποψήφιοι προς διορισμό είχαν παρευρεθεί στην εκδήλωση. Εντύπωση προκάλεσε που δεν υπήρχαν νταούλια. Πέρσι τέτοιο καιρό, οι ίδιοι άνθρωποι τα βαρούσαν και χόρευαν οι αγορές (από την χαρά τους).

Και φίλους του από το facebook διόρισε ο Νεολαίος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι φίλος του κουμπάρου μιας γραμματέα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω ελπίδες να διοριστώ σε καλή θέση; Αν όχι, τι άλλα προσόντα πρέπει να αποκτήσω; (παλιά είχα φιλενάδα μια ΣΥΡΙΖΑία νεολαιΐτισσα… κάνει αυτό;)

Η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου. Από το σχέδιο που θα φέρει, θα καταλάβουμε ποια θέση υπολογίζει ότι θα καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Ο νέος νόμος θα ενισχύει το πρώτο ή το δεύτερο κόμμα; Πρόβλημα βέβαια τι θα περιλαμβάνει για να ψηφιστεί και από 200 βουλευτές, ώστε να ισχύει αμέσως.

Σοβαρή καταγγελία Βορειοηπειρωτών κατά του Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα. Δεν έχω τη δυνατότητα να την επιβεβαιώσω, όμως παραθέτω μια παράγραφο από την εισαγωγή του κειμένου:

«Ο κ. πρέσβης: Δεν έχει κάνει τίποτα για την Χιμάρα. Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Χιμάρα. Δεν έχει εκφραστεί ποτέ δημόσια για θέματα που αφορούν την Χιμάρα. Δεν έχει πάρει ποτέ μέρος σε συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας στην Χιμάρα. Δεν έχει πάρει ποτέ θέση για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες. Δεν έχει πάρει ποτέ θέση για το θέμα της αρπαγής ιδιοκτησίας στην Χιμάρα». Τι λέει το ΥΠΕΞ;

Οι Financial Times αναβιώνουν τους φόβους της Αθήνας ότι δεκάδες χιλιάδες μεταναστών θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, αφού Γερμανία και Αυστρία σχεδιάζουν να υψώσουν φράχτη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για τους λαθρομετανάστες, αλλά και τους πρόσφυγες.

«Μάλλον υποσχεθήκαμε πολλά στους αγρότες», ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πολλά ως αντιπολίτευση. Τι «μάλλον»; Είπατε τόσα συνειδητά ψέματα, που ούτε τι ώρα είναι δεν θα σας ρωτήσω, επειδή η παραπλάνηση σάς έγινε βίωμα.