Skip to main content

Η αποτυχία στον τουρισμό, το όνειρο του Φίλη και το λάθος του Κοτζιά

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων, η τακτική Ερντογάν για το δημοψήφισμα και η περίεργη αλλαγή στάσης του Τόμισλαβ Νίκολιτς για τα Σκόπια.

Προς τι οι θριαμβολογίες ότι είχαμε αύξηση 5,1% του αριθμού των τουριστών (24,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες), όταν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 6,4% σε σύγκριση με το 2015 (13,220 δισ. ευρώ). Πρόκειται για πλήρη αποτυχία.

Όπως ξαναέγραψα, από τα 5 εκατομμύρια Ρώσους που δεν πήγαν στην Τουρκία πήραμε ψίχουλα (καθυστερώντας σκόπιμα την έκδοση βίζας, επειδή μας είπαν όχι πολλά πάρε-δώσε με Ρώσους), και στις ανταγωνίστριες χώρες της Μ. Ανατολής να σφυρίζουν οι σφαίρες.

Τι ήταν αυτή η πρόβλεψη του Τούρκου "Γκρίζου Λύκου" βουλευτή Γιουσούφ Χαλάτσογλου (που έχει ταχθεί υπέρ του "όχι" στο επικείμενο δημοψήφισμα, σε αντίθεση με τον αρχηγό του); Υποστήριξε, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αν διαπιστώσει ότι χάνει το δημοψήφισμα, είναι ικανός να προκαλέσει πολεμική σύρραξη για να αποφύγει την διεξαγωγή του, που θα σημάνει και το πολιτικό του τέλος.

Είπε ο Φίλης: «Μείωση αφορολόγητου-συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων δεν περνάει». Επιμένουν στην καταλήστευση των επιχειρήσεων. Σε ποιον πλανήτη ζουν, άραγε; Πού θα βρουν τα χρήματα για να γεμίσουν το δημόσιο με κολλητούς, ακόμη και σε παρασιτικές θέσεις, αν δεν δουλέψει ο ιδιωτικός τομέας;

Αφού το όνειρό τους είναι η ίδρυση κομμουνιστικού κράτους, γιατί δεν ιδρύουν κρατικές επιχειρήσεις, τουλάχιστον να υπάρχει από εκεί παραγωγή; Ξέρουν βέβαια πως δεν πρόκειται να διατηρηθούν σε λειτουργία ούτε μήνα, όχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στο καταναλωτικό κοινό, αλλά επειδή τις ικανότητες των στελεχών τους τις είδαμε στις κυβερνητικές θέσεις. Όπως είδαμε και πώς μισθοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη νομενκλατούρα του που φρόντισε να διορίσει.

Είπε και ο Ν. Κοτζιάς, για τις σχέσεις μας με την Τουρκία και την επιβουλή της κατά της εδαφικής κυριαρχίας μας: «Το διεθνές περιβάλλον και ο διεθνής νόμος είναι υπέρ των συμφερόντων μας, είναι εργαλεία που δεν θα τα εγκαταλείψουμε». Αρκεί αυτό, δηλαδή; Τότε πως εξηγείται ότι από το 1974 ο ΟΗΕ έχει εκδώσει άπειρα ψηφίσματα για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, και οι Τούρκοι δεν δίνουν πεντάρα στον διεθνή νόμο, ατιμωρητί;

Το αντικείμενο διδασκαλίας του είναι οι διεθνείς σχέσεις, και δεν είναι δυνατόν να αγνοεί ότι ο διεθνής νόμος είναι κολλητάρι με την ισχύ.

Περίεργη αλλαγή του Σέρβου Προέδρου, Τόμισλαβ Νίκολιτς. Πώς μπορεί να εξηγηθεί η αλλαγή στάσης της Σερβίας, με τον φιλορώσο Πρόεδρό της να αλλάζει απόψεις σε πολύ μικρό διάστημα; «Παρά το γεγονός ότι η (ψευδο)Μακεδονία ψήφισε για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, δεν πρέπει να αλλάξει η σερβική πολιτική έναντι της γειτονικής χώρας, ως προς την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος», είπε.

Το οποίο συνταγματικό όνομα (Μακεδονία) η Σερβία είχε πει προ ημερών ότι θα το χρησιμοποιεί μόνον στις μεταξύ τους σχέσεις, προς μεγάλη θλίψη των Σλάβων των Σκοπίων. Θύμωσε κι ο Νίκολιτς που ο Τσίπρας στράφηκε εναντίον των Ρώσων;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακαλεί τις οδηγίες του Ομπάμα, που επιτρέπουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες της επιλογής τους, όχι ανάλογα με το φύλο τους, αλλά με το "πώς νιώθουν". Αν είχαμε και στην Ελλάδα Ομπάμα, όλοι οι εφηβόμαγκες θα δήλωναν ότι έχουν και γυναικεία φύση, για να πηγαίνουν ελεύθερα στις τουαλέτες των μαθητριών.