Skip to main content

Η απόβαση των τρακτέρ σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Συλλαλητήριο αγροτών

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν αρχικά στην αερογέφυρα της Θέρμης και στη Χαλκηδόνα, από όπου αναμένεται να ξεκινήσουν για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Απόβαση με 100 περίπου τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι αγρότες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ελλάδας, εν όψει των εγκαινίων της 27ης Agrotica.

Το ραντεβού των αγροτών δόθηκε για τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί, στη συμβολή των οδών Στρατού, Β. Γεωργίου, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή και Αγγελάκη.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν αρχικά στην αερογέφυρα της Θέρμης και στη Χαλκηδόνα, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν για το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τα τρακτέρ θα κινηθούν από την αερογέφυρα της Θέρμης, στη Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Καυτατζόγλου, Λεωφ. Στρατού, Γ΄ Σεπτεμβρίου και πλατεία ΧΑΝΘ. Τα τρακτέρ από τη Χαλκηδόνα, θα κινηθούν μέσω Παλιά Εδέσσης, Μοναστηρίου, ΚΤΕΛ, 26ης Οκτωβρίου- Κουντουριώτου, λεωφ. Νίκης και στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Οι αγρότες που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση είναι από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα και Ημαθία. Μετά τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν θα αποχωρήσουν.

Τα εγκαίνια της 27ης Agrotica, θα πραγματοποιηθούν στις 19.00 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο για το Σάββατο, στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, έχει εξαγγείλει και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Όσοι αγρότες συντάσσονται με αυτή την πρωτοβουλία έχουν ήδη ξεκινήσει να στήνουν μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία, αν και φέτος η συμμετοχή θεωρείται υποτονική.