Skip to main content

Η κάθοδος ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο και οι συντάξεις Βουλγαρίας

Οι εκτιμήσεις της BofA για ελληνική χρεοκοπία, η κάθοδος ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο και οι βουλγαρικές εικόνες από το μέλλον για τις συντάξεις.

Η ζωή κάνει φάρσες. Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός, αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση, με απόφαση του προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, επειδή αναφερόμενος στους Τούρκους είπε και «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρόμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Ποια είναι η φάρσα; Ότι αυτά τα έγραψε ο εβραιοαμερικανός διπλωμάτης Μοργκεντάου -που υπηρέτησε στην Μ. Ανατολή κατά τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής- και τον οποίον η Θεσσαλονίκη τίμησε, ορθώς, με ονοματοδοσία οδού και ανάρτηση πινακίδας. Περιμένω τώρα, να βρεθεί πάλι κάποιος «προοδευτικός» και να ζητήσει την αποκαθήλωσή του, με επιχείρημα ότι εξέφρασε ρατσιστικές απόψεις.

Η Bank of America, σε έκθεσή της, καταγράφει τις χώρες που είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσουν με βάση τα CDS. Η Ελλάδα μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση, μετά τη Βενεζουέλα. Οι επόμενες χώρες που κινδυνεύουν με χρεοκοπία είναι: Ουκρανία -Πακιστάν - Αίγυπτος - Βραζιλία - Νότια Αφρική - Ρωσία - Πορτογαλία - Καζακστάν - Τουρκία - Βιετνάμ.

Μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων προσφύγων βαπτίζονται χριστιανοί στη Γερμανία. Και ανακύπτει το ερώτημα: η βάπτιση γίνεται πράγματι για λόγους πίστης, ή μήπως για την επίσπευση της διαδικασίας παροχής ασύλου; Οι απόψεις διίστανται. Πάντως, δεν συμβαίνει να βαπτίζονται όσοι πέτυχαν το άσυλο.

Φόβοι στην Κύπρο από την φημολογούμενη κάθοδο ελλαδικών καναλιών στο νησί. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, Ανδρέας Πετρίδης, δήλωσε: «Κινδυνεύει η Κύπρος να γίνει πεδίο μάχης των καναλαρχών με την ελληνική κυβέρνηση. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχουμε στο κυπριακό τηλεοπτικό τοπίο. Εμείς θέλουμε να έχουμε κυπριακή τηλεόραση». Κι εμείς θέλουμε να έχουμε ελλαδική, αλλά θα μας προκύψει τουρκική. [Ας προσέχουν οι κουμπάροι, επειδή ο Τούρκος θέλει και στην Κύπρο συχνότητα].

Γελούσε ο κόσμος προ καιρού με το πάθημα των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στην Σόφια, που τους έκλεψαν το αυτοκίνητο, έχοντας μέσα και ηλεκτρονικά υλικά παρακολούθησης. Κάτι παρόμοιο έπαθαν και ένοπλοι πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ, στην Γερμανία. Κόλλησε… στις λάσπες το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει!

Το ξεκόλλησαν ντόπιοι, και ο δήμαρχος στέλνει το λογαριασμό στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Γερμανία (1.263 ευρώ!), δηλώνοντας: «Απορώ πώς μια ξένη χώρα λαμβάνει την άδεια να στείλει πράκτορες με πολυβόλα, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της περιοχής». [Αυτός δεν κατάλαβε τίποτε, ακόμη]

Για να προετοιμαζόμαστε... Σύμφωνα με στοιχεία του 2015 της Ασφαλιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας, 520 χιλιάδες συνταξιούχοι, το 1/4 του συνολικού τους αριθμού, ζουν με την κατώτατη σύνταξη των… 81 ευρώ. Μόνο 36.500 συνταξιούχοι (το 1.7%), παίρνουν συντάξεις στην ανώτατη, 467 ευρώ.

Τα 2/3  των συνταξιούχων ζουν με το ποσό των 5 ευρώ την ημέρα. Η μέση σύνταξη είναι της τάξεως των 165 ευρώ. Η μεγαλύτερη ομάδα συνταξιούχων (14%), παίρνει σύνταξη 103 έως 128 ευρώ. [Να χαιρόμαστε που οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες, ή να σκεφτόμαστε ότι θέλουν να τις φέρουν σ’ αυτά τα επίπεδα;].