Skip to main content

Η Apple παρουσίασε τo νέο iPhone Χ - Με οθόνη OLED και Face ID

Το νέο κινητό θα διαθέτει ασύρματη φόρτιση, ενώ θα έχει δύο ώρες περισσότερη μπαταρία σε σχέση με το iPhone 7, όπως δήλωσε ο CEO της Apple.

Tην επετειακή έκδοση της ναυαρχίδας της παρουσίασε η Apple την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την πρώτη έκδοση του δημοφιλούς smartphone της εταιρείας, μαζί με δύο ακόμα νέα κινητά.

«Καμία άλλη συσκευή στη ζωή μας δεν είχε ανάλογο αντίκτυπο στον κόσμο με αυτόν του iPhone. Τίποτα δεν έγινε τόσο σημαντικό ή δεν έδωσε τόσο μεγάλη δύναμη στα χέρια τόσων πολλών ανθρώπων» δήλωσε ο CEO της Appel, Τιμ Κουκ.

Το iPhone X θα έχει οθόνη OLED που θα καλύπτει ολόκληρη τη συσκευή και θα ξεκλειδώνει με το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου «Face ID». Το νέο κινητό θα διαθέτει ασύρματη φόρτιση, ενώ θα έχει δύο ώρες περισσότερη μπαταρία σε σχέση με το iPhone 7.



Η τιμή του iPhoneX ξεκινά από τα 999 δολάρια, με τις παραγγελίες να αρχίζουν στις 27 Οκτωβρίου.



Νωρίτερα, ο Tιμ Κουκ παρουσίασε το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus. H πρώτη έκδοση θα διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών και η δεύτερη 5,5 ιντσών, ενώ και οι δύο θα είναι εξοπλισμένες με ένα «Α11 βιονικό» τσιπ. Και τα δύο νέα κινητά της Apple θα υποστηρίζουν λειτουργία ασύρματης φόρτισης.

Η τιμή του iPhone 8 θα ξεκινά από τα 699 δολάρια και του iPhone Plus από τα 799 δολάρια.



Οι παραγγελίες αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου.