Skip to main content

Οι αρχιτέκτονες τοπίου σας ξεναγούν σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου οργανώνει ημερίδα στη Θεσσαλονίκη και επισκέψεις σε γραφεία αρχιτεκτονικής τοπίου.

Διήμερες εκδηλώσεις για τον σχεδιασμό τοπίου στη Βόρεια Ελλάδα «Οι αρχιτέκτονες τοπίου σας ξεναγούν 2» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ) στις 27 και 28 Απριλίου. Ο Απρίλιος έχει οριστεί ως «Μήνας Αρχιτεκτονικής Τοπίου» από την Διεθνή Ομοσπονδία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (International Federation of Landscape Architects – IFLA) και όλες οι χώρες-μέλη της συμμετέχουν διοργανώνοντας εκδηλώσεις.

Σε συνέχεια της περσινής αντίστοιχης εκδήλωσης στην Αθήνα με επισκέψεις σε έργα αρχιτεκτονικής τοπίου, ο ΠΣΑΤ οργανώνει ημερίδα στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Απριλίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και επισκέψεις σε γραφεία αρχιτεκτονικής τοπίου, καθώς και εκδρομή στην Έδεσσα το Σάββατο 28 Απριλίου με επίσκεψη έργων και ξεναγήσεις.

Συγκεκριμένα στην ημερίδα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν για το έργο τους οι αρχιτέκτονες τοπίου: Γιούλη Αρίμη, Μαρία Γιδαράκου, Ηλίας Λολίδης, Ζωή Καρακινάρη, Παύλος Κολιώτσας, Αναστασία Παπαδοπούλου, Φίλιππος Παπαπέτρου, Παναγιώτης Παράσχου, Έημυ Σταματοπούλου, Δημήτρης Φωκάς, Ευθύμης Χαραλαμπίδης

Τα γραφεία τους θα ανοίξουν οι αρχιτέκτονες τοπίου
9:00 - 10:00 Ι Zτoπος Ζωή Καρακινάρη & Συνεργάτες
10:00 - 11:30 Ι Μ5 Architects Gkoutsamanis + Papapetrou
17:30 - 18:30 Ι 40.22 Architects Papadopoulou, Tsakalidou, Disli
19:00 - 20:00 Ι Αρχιτεκτοπία

Την επόμενη ημέρα στην Έδεσσα θα μιλήσουν για το έργο τους στο δημαρχείο Έδεσσας οι αρχιτέκτονες τοπίου: Δημήτριος Μεταξάς, Ιωάννης Τσαλικίδης, Φίλιππος Παπαπέτρου

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα έργα αρχιτεκτονικής τοπίου της πόλης: Φυτεμένο Δώμα Δημαρχείου, Ποταμοβραχίονες Έδεσσας, Πλατεία Γρανικού - Οδός 18ης Οκτωβρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.