Skip to main content

Η Αριστερά δεν το βάζει στα πόδια, λέει ο Μηταφίδης

«Λειτουργεί μετά λόγου γνώσεως, με περισυλλογή και με την απαραίτητη ωριμότητα και προπαντός με αίσθημα ευθύνης», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αριστερά δεν το βάζει στα πόδια, προέρχεται από δύσκολους καιρούς και είναι για τα δύσκολα» τόνισε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία λειτουργεί μετά λόγου γνώσεως, με περισυλλογή και με την απαραίτητη ωριμότητα και προπαντός με ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτά που αντιμετωπίζει η χώρα» ανέφερε ο κ. Μηταφίδης, εν όψει των κρίσιμων νομοσχεδίων, που πρόκειται να έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «ξέρουμε πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και η απάντηση σε αυτό το ζήτημα προφανώς δεν θα είναι να κάνουμε χαρακίρι».

Σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει κινητοποιήσεις των αγροτών και επαγγελματικών κλάδων κατά των προτάσεων της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι αγώνες των εργαζομένων και οι κινητοποιήσεις δυναμώνουν την προσπάθειά μας, όχι γιατί λέμε στους δανειστές μας "κοιτάξτε τι κάνετε με την πολιτική σας", αλλά γιατί είπαμε από την αρχή ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα ήταν η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου –το πολιτικό το αρνούνται οι αντιπολιτευόμενοι- ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το τούνελ και προπαντός από το δυσβάσταχτο αυτό χρέος, το οποίο δυστυχώς εξακολουθούμε σαν τον Μινώταυρο να το ταΐζουμε».

Ο κ. Μηταφίδης εξέφρασε την άποψη ότι για το ασφαλιστικό τα περιθώρια βελτιώσεων στην πρόταση της κυβέρνησης είναι περιορισμένα, ωστόσο, «υπάρχουν οι δυνατότητες να βελτιωθούν αρκετά πράγματα, ώστε να μην πληρώσουν για μία ακόμη φορά το μάρμαρο τα μόνιμα υποζύγια».

«Είναι δίκαιη η διαμαρτυρία και το αίτημα του κόσμου, που μια ζωή πληρώνει τα σπασμένα, επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα», σημείωσε.