Skip to main content

Αυτός που μπορεί να... σώσει Τσίπρα και Κοτζιά στο Σκοπιανό

Οι μεγάλες επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα, η προστασία του βουλγαρικού εναερίου χώρου από επίθεση των… Ρώσων και ο περίεργος ρόλος της Χαμάς.

«Στον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν έχουν παρασχεθεί πληροφορίες μετά το συμφωνηθέν πλαίσιο για την υπέρβαση της διαφωνίας του ονόματος, το οποίο ανέφερε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ», ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου των Σκοπίων. «Πιστεύουμε ότι γίνεται επιλεκτική ενημέρωση προς τον πρόεδρο της χώρας», προσθέτει, δημοσιοποιώντας την ενόχληση του Ιβάνοφ για τον παραγκωνισμό του.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων πάντως, ίσως σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τους Κοτζιά-Τσίπρα: «Δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Η Αριστερά, σχημάτισε εσφαλμένη εντύπωση για τους Έλληνες πατριώτες. Θεωρεί ότι αποδεχόμενοι χωρίς αντιδράσεις όλα τα καταστρεπτικά αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει, έτσι θα αποδεχθούν και μια ζημιογόνα συμφωνία. Αν το τολμήσει, θα έχει μοναδική ευκαιρία να διαπιστώσει ότι οι αστοί δεν είναι πρόβατα, όπως νομίζουν.

Ο κ. Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ, τόνισε, μεταξύ άλλων πως η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 15 δισ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει την οικονομία της, ενώ παρουσίασε ως μονόδρομο την ετήσια αύξηση επενδύσεων κατά 15%. Γίνεται αντιληπτό το μεγάλο ψεύδος της δήθεν ανάπτυξης που έρχεται;

Για να πετύχουν το σοβιετικό κράτος, όχι μόνον αρνούνται επενδύσεις και λίγων εκατομμυρίων, αλλά συνειδητά οδηγούν σε πτώχευση και τις υπάρχουσες. Πόσο καιρό θα κρύβονται;

Θέμα έγιναν στα αλβανικά Μέσα ενημέρωσης οι δηλώσεις του Θέμου Αναστασιάδη για τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Η επιτροπή του Ελσίνκι, γράφει αλβανικό δημοσίευμα, κατήγγειλε την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για ρατσιστική στάση απέναντι στους Αλβανούς. Η αντίδραση ήρθε μετά από κείμενο του Θέμου, ο οποίος αποκάλεσε τους Αλβανούς «ζώα που ήρθαν στην Ελλάδα σε κατάσταση θηρίου και τους κάναμε ανθρώπους».

Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία ανέλαβαν την προστασία του βουλγαρικού εναερίου χώρου, από επίθεση των… Ρώσων! Το σχέδιο προβλέπει να γίνονται αναχαιτίσεις σε ρωσικά αεροσκάφη που πλησιάζουν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, από κάποια χώρα της Συμμαχίας που θα έχει καθήκον να προβαίνει σ’ αυτές. Αυτό γίνεται για την εξοικονόμηση καυσίμων και τη μείωση των ωρών πτήσεων της βουλγαρικής αεροπορίας.

Αλλά και αεροπορικές περιπολίες στον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου θα αρχίσουν από τις 5 Ιουνίου, από την Ελλάδα και Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το NATO, καθώς η βαλκανική χώρα, δεν διαθέτει Πολεμική Αεροπορία.

Χρόνια τώρα μου προκαλεί έκπληξη ο ρόλος της Χαμάς, γνωστού όντος ότι η Μοσάντ στήνει η ίδια αντι-ισραηλινές οργανώσεις. Η Χαμάς ρίχνει ρουκέτες κατά του Ισραήλ, στο γάμο του Καραγκιόζη, και δίνει την αφορμή για αεροπορικές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων. Χρόνια τώρα, ένα σοβαρό πλήγμα δεν κατάφερε. Μυστήρια υπόθεση.

Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν πώς δουλεύουν οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών, να πω ότι φροντίζουν να ιδρύσουν οργανώσεις αντίθετες με τα εθνικά τους συμφέροντα, για να μη αφήσουν να καταληφθεί ο χώρος από αυθεντικούς ενάντιους.

Μια ελεγχόμενη αντιεξουσιαστική κίνηση, φερ’ ειπείν, ή και φιλοσλαβική, θα αφεθεί να ενεργήσει δυο-τρεις φορές εναντίον του κράτους. Μια αυθεντική όμως, κίνηση του αυτού σκοπού, θα ενεργούσε 10 φορές και με πολύ βλαπτικά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό να μη εκπλήσσεται κάποιος, όταν βλέπει ακροαριστερούς στα νιάτα τους, να τοποθετούνται σε καίριες καπιταλιστικές θέσεις. Ανταμείβονται για την προσφορά τους στο σύστημα [δεν είναι όλοι, να μη τους ισοπεδώνουμε].