Skip to main content

H περιφρόνηση του λαού και η ακύρωση μετεγγραφής για τον αλβανικό αετό

Περιφρονεί τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ.Το βλέπουμε και στην Βενεζουέλα, το βλέπουμε και στη Νικαράγουα, δεν μπορούσε να λείψει και η κυβέρνηση της Ελλάδας.

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιφρονεί τον λαό, όπως σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα άλλωστε, με υβριστικές αναφορές κατά των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις των Ελλήνων πατριωτών για το θέμα της Μακεδονίας. Το βλέπουμε και στην Βενεζουέλα, το βλέπουμε και στη Νικαράγουα, δεν μπορούσε να λείψει και η κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η Αριστερά πάντως, σκοτώνει ελεύθερα, επειδή έχει... "ηθικό πλεονέκτημα".  Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνον την Κυριακή στη Νικαράγουα, σε νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και πολίτες που έχουν εξεγερθεί εναντίον του αριστερού προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι, δήλωσε ότι «Τα ανοικτά ζητήματα μεταξύ των χωρών προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια στα Βαλκάνια. Οι εξωτερικές απειλές είναι επίσης ανησυχητικές, όπως η επιρροή της Ρωσίας, που αποσταθεροποιεί συνεχώς την περιοχή».

Ότι το Κόσοβο είναι φωλιά των τζιχαντιστών, ότι κυβερνιέται από επαγγελματίες δολοφόνους του UCK, ότι τείνει να γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας, δεν τον ενοχλούν όλα αυτά τον αντιπρόεδρο. Αρκεί το γλείψιμο στους Αμερικανούς, για να αναγνωριστούν ως κράτος. Το έμαθαν όλοι οι Βαλκάνιοι το μυστικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Όλιβερ Σπασόφσκι, έδωσε ορισμένες εξηγήσεις για τις οργανωμένες διαμαρτυρίες που γίνονται κατά της συμφωνίας του ονόματος. Ο Σπασόφσκι διατύπωσε τη θέση ότι οι διαμαρτυρίες διοργανώνονται από ένα πολιτικό κόμμα που ονομάζεται "Αληθινή Ρωσία" και από μερικές ενώσεις και άτομα που οργανώνονται μέσω του Facebook.

Η ΑΕΛ ακύρωσε τη μετεγγραφή του Αλβανού, Ιντρίζ Μπάτχα, παρότι οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία. Με ανακοίνωσή της, η θεσσαλική ΠΑΕ διευκρινίζει ότι σημαντικό ρόλο στην αλλαγή δεδομένων της υπόθεσης διαδραμάτισε φωτογραφία του παίκτη, στην οποία πανηγυρίζει σχηματίζοντας με τα χέρια τον αετό της Μεγάλης Αλβανίας.

Προ ημερών, εκπρόσωποι δέκα μεγάλων ελληνικών εταιρειών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στη Φιλιππούπολη, στο πλαίσιο του διήμερου οικονομικού φόρουμ. Οι Έλληνες επιχειρηματίες τόνισαν ότι η Βουλγαρία είναι ελκυστική για τους φόρους των επιχειρήσεων και τα καλά οικονομικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι ο τρίτος επενδυτής στη Βουλγαρία με κύκλο εργασιών άνω των 3,5 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι περίπου 70.000 Βούλγαροι εργάζονται σε ελληνικές επιχειρήσεις. [Η εχθρότητα κατά της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, βοηθά στην ανάπτυξη των βαλκανικών χωρών, ενώ η χώρα μας κατεβαίνει σκαλοπάτια].

Το αλβανικό περιπολικό σκάφος "Butrinti", που βρίσκεται στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, διέσωσε μετανάστες που «ανοίχθηκαν από τα τουρκικά παράλια με πορεία προς το ελληνικό νησί της Χίου». Το αλβανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι μετανάστες παραδόθηκαν σε πλοίο του Frontex. Πώς συμβαίνει να διασώζουν μετανάστες πάντα εντός χωρικών υδάτων της Ελλάδας, και όχι 200-300 μέτρα ανατολικά, μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας;

Συνεχίζεται στην Αλβανία η αρπαγή τω περιουσιών των Ελλήνων. Εκφράζουν την ανησυχία τους οι αγρότες του χωριού Τσερκοβίτσα της Φοινίκης, οι οποίοι κατηγορούν τη Δημαρχία, ότι παραχωρεί βοσκοτόπια σε άτομα ξένα προς την περιοχή. Το ζωικό κεφάλαιο συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων μέσων επιβίωσης των κατοίκων του χωριού Τσερκοβίτσα, που ανήκουν στην ελληνική εθνική μειονότητα.