Skip to main content

Οι «ασυνήθιστες εργασίες» των Πούτιν και Καρανίκα...

Το κοινό του Ρώσου προέδρου με τον Νίκο Καρανίκα, οι αποκαλύψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας

Δήλωσε ο Πούτιν: «Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος με ασυνήθιστη δουλειά». Το ίδιο ακριβώς νομίζω ότι είναι κι ο Καρανίκας. Είναι τόσο ασυνήθιστη η δουλειά του, που δεν καταλάβαμε ακόμη ποια είναι.

Απίστευτα πράγματα αποκάλυψε ο Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του. Κατ’ αρχάς ότι «Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές ήταν "όχι ευρώ πάση θυσία", κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο». Η δέσμευση όμως του Τσίπρα προς τον λαό, ήταν ότι η οποιαδήποτε λύση δεν θα έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ. Συνειδητή παραπλάνηση.

Υποστήριξε επίσης, πως «Το 2015, μπροστά στον κίνδυνο η χώρα μας να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, είχε εξασφαλίσει από τη Ρωσία μια βοήθεια κάποιων δισεκατομμυρίων ως προκαταβολή για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση».

Η χώρα μπορεί να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, μόνον αν το αποφασίσει η ίδια. Από την Ε.Ε. μπορούν να μας διώξουν. Από την Ευρωζώνη όχι. Άρα, παρά την υπόσχεση στον λαό, το σχέδιό τους ήταν να φύγουμε από το ευρώ, αν δεν έπιανε ο εκβιασμός του Τσίπρα κατά των αγορών [πόσο παιδιάστικα πράγματα σχεδίαζαν αυτοί οι άνθρωποι…]

Αλλά, για ποιο έργο θα μας έδινε δισεκατομμύρια η Ρωσία; Πρώτον, πρέπει να είναι κάποιος αφελής, ότι μπορεί να υπάρχει ρωσικός αγωγός χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ. Δεύτερον, ο Turkish Stream για ενδεχόμενη ευρωπαϊκή πορεία χρειάζεται να συμφωνήσει η Ευρώπη, αφετέρου αν ποτέ αρχίσει η κατασκευή του, θα περάσουν χρόνια (ήδη πέρασαν δύο). Μέχρι τότε, θα πρέπει να είναι εντελώς ανόητος ο Πούτιν για να δώσει λεφτά (και αν έχει) για έργο που δεν ξέρει αν θα γίνει.

Και όμως, αυτά σχεδίαζαν Λαφαζάνης και Τσίπρας, νομίζοντας ότι ζουν το 1917 και όχι έναν αιώνα αργότερα. Και το χειρότερο: Η τωρινή παρέα, το ίδιο νομίζει.

Σημαντική θα είναι η ανανέωση σε πρόσωπα της Ν.Δ. είπε ο γραμματέας της Λ. Αυγενάκης. Δεν μας είπε κάτι καινούργιο. Μόνιμη είναι η προσπάθεια των αρχηγών της ΝΔ να απομακρύνουν τους ανθρώπους των προηγουμένων για να ελέγχουν το κόμμα. Το έκαναν και με τους υποψηφίους στον Δήμο Θεσσαλονίκης κι είναι 10 χρόνια δήμαρχος ο Μπουτάρης.

Κι έβλεπαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι δημότες κι αναρωτιούνταν «ποιοι είναι αυτοί, ρε παιδιά;» Στην Κρήτη, τον Μαρκογιαννάκη, δεν του έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα το κόμμα, με το νέο αρχηγό. Όπως και στους περισσότερους επίλεκτους του κόμματος, που φέρνουν ψήφους.

Παρακολουθεί άγρυπνα το ΥΠΕΞ την προσπάθεια να κλείσει το "μέτωπο" με την Βουλγαρία και να παρακάμψει τα προβλήματα με την Ελλάδα, που καταβάλλει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ; Κάνουν κάποιες υποχωρήσεις τα Σκόπια, που θα ερμηνευθούν κατά βούληση μετά, αλλά σπάει η Βουλγαρία τις "κόκκινες γραμμές" της [της μόδας είναι φαίνεται].


Την αντίσταση της Βουλγαρίας υπολογίζαμε, να μη δεχθεί ύπαρξη μακεδονικού έθνους και γλώσσας. Αν αυτό παρακαμφθεί δικολαβίστικα, άσχημα για μας τα μαντάτα. Θα έχουμε βορειομακεδονικό κράτος με Μακεδόνες υπηκόους.