Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟ ΥΠΕΞ

Την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τα Σκόπια καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του για την αποχώρηση της Εθνικής από το Euro.

Τη συνεχή προσπάθεια των Σκοπίων να παραβιάσουν την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλουν τη συνταγματική τους ονομασία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία εκφράζεται, παράλληλα, η στήριξη στην εθνική ομάδα χάντμπολ νεανίδων, που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από αγώνα με την πΓΔΜ του EURO 2017 που διεξάγεται στη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα την αποβολή της.

«Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία», εξηγεί αρχικά στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚ.

Και προσθέτει: «Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση, προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει τη συνταγματική της ονομασία».

Καταλήγοντας, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες, όπως αναφέρει, «αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την πΓΔΜ λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ