Skip to main content

Οι αυταπάτες για τον Σταϊνμάγερ και το όνομα των Σκοπίων

Η μνήμη των τριών αξιωματικών , οι αυταπάτες για τον Σταϊνμάγερ και ακόμα μία απόδειξη γιατί δεν πρέπει να συμφωνήσουμε στο όνομα των Σκοπίων.

Αθρόες ελληνοποιήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, και το μαθαίνουμε από τους Αλβανούς! Γράφει ο αλβανικός Τύπος, που έχει άμεσο ενδιαφέρον, ότι για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας δικαίωμα θα έχουν οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 ετών. Προβλέπεται επίσης ότι τα παιδιά των μεταναστών, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε όχι, θα λαμβάνουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα.

Προϋπόθεση είναι η γνώση της ελληνικής γλώσσας και οι μετανάστες θα δίνουν σχετικές εξετάσεις σε ειδικές επιτροπές, με το Υπουργείο να θέλει οι εξετάσεις να είναι απλές, επειδή υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους μετανάστες ότι… έπρεπε να διαβάζουν για να περάσουν τις εξετάσεις. Τους παλιννοστούντες τους στέλναμε σε σχολεία για να βελτιώσουν τα ελληνικά τους, τώρα δεν πρέπει να στενοχωριούνται οι μετανάστες με διαβάσματα.

Δεν υπήρξε εκπομπή κατά το προηγούμενο διήμερο που να μη ασχολήθηκε -και οι λεγόμενες σοβαρές εκπομπές- με το μνημόσυνο του τραγουδιστή Παντελίδη. Είναι θέμα που ενδιαφέρει πολλούς, και οι εκπομπές προσαρμόστηκαν. Όμως, πριν από ένα χρόνο, σκοτώθηκαν τρεις αξιωματικοί του πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο δυστύχημα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, στην Κίναρο και έγινε κι αυτών το μνημόσυνο.

Εκτός από τις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των τριών αξιωματικών που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο παρουσία της ηγεσίας του πολεμικού Ναυτικού, πείτε πού ακούσατε ή είδατε σε ΜΜΕ να γίνει αναφορά στο μνημόσυνο των παλικαριών μας. Για να καταλάβουμε, ποια είναι τα πρότυπα με τα οποία η Πολιτεία μεγαλώνει τους νέους. [Οι ακριβοπληρωμένες θέσεις πολιτικών και συμβούλων τους, υπάρχουν χάρη στη θυσία των στρατευμένων μας. Ένα ευχαριστώ, τουλάχιστον, δεν έπρεπε να ειπωθεί;]

Με αφορμή μια δωρεά μεγαλοπρεπούς εκκλησίας από τους Ρώσους στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, αναφέρεται σε μερίδα του Τύπου, ότι η πόλη κτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Δείγμα κι αυτό της ημιμάθειας που προσφέρει η ελληνική εκπαίδευση. Η Αλεξανδρούπολη κτίστηκε πριν από ένα αιώνα από Ρώσους μηχανικούς και πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Αλέξανδρο (αυτόν που λένε ότι τον δάγκωσε λυσσασμένη μαϊμού).

Και επί τη ευκαιρία. Δεν υπάρχει Α(ν)δριανούπολη, αλλά Αδριανούπουλη, χωρίς (ν) επειδή κτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό.

Παιδιά, συνέλθετε. Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έδειξε φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι έπαψε να είναι Γερμανός. Και ούτε θα πάψει να υπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα. Όπως και κάθε σοβαρός άνθρωπος, που ενδιαφέρεται πρώτα για τους συμπατριώτες του και μετά για τους άλλους [για σοβαρούς ανθρώπους, λέω].

Τα λέμε εδώ και καιρό. Τώρα που το λέγει και το Αμερικανικό Ερευνητικό Κέντρο «Pew» στην έρευνά του με τίτλο «Το μέλλον των παγκόσμιων θρησκειών», ελπίζεται ότι θα κατανοήσει το ΥΠΕΞ ότι δεν πρέπει να υπογράψει συμφωνία με τα Σκόπια για την ονομασία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα Σκόπια εντάσσονται στην ομάδα των χωρών που θα έχουν μελλοντικώς διαφορετική πληθυσμιακή πλειοψηφία από ό,τι το 2010. Οι χριστιανοί θα συρρικνωθούν κάτω από το 50% του συνολικού πληθυσμού και ο αριθμός των μουσουλμάνων θα υπερβεί το 50%. Όπερ…