Skip to main content

Η Αυγή δεν θα δημοσιεύσει ξανά δημοσκόπηση της Public Issue

Η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων ενημερώνει πως Πολιτικό Βαρόμετρό της δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της Αυγής.

Τέλος στη συνεργασία της με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue έβαλε η εφημερίδα Αυγή.

«Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της Αυγής, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων είχε δημοσιεύσει στην «Αυγή» το πολιτικό της βαρόμετρο στο οποίο καταγραφόταν η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 36% έκρινε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ίδιο ερώτημα.

Το πολιτικό βαρόμετρο κατέγραφε την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, με το 90% να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 85% να εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Παράλληλα, το 80% δήλωνε δυσαρεστημένο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, το 45% των ερωτηθέντων εκτιμούσε ότι καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν αποτελούν την καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ακόμη, το 51% δήλωνε ότι πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 46% απαντούσε ότι μάλλον δεν χρειάζεται αυτό.

Τέλος, στο εν λόγω πολιτικό βαρόμετρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωνε το 42% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ το 23% υποστήριζε τον Αλέξη Τσίπρα.