Skip to main content

Η Χαλκιδική ολοκληρώνει τον κύκλο των press trip για το 2017

Επόμενος σταθμός του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής είναι η μεγάλη έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο και η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Πριν λίγες μέρες, η Χαλκιδική αποχαιρέτησε τις 2 τελευταίες δημοσιογραφικές αποστολές από Ολλανδία και Ρωσία ολοκληρώνοντας με επιτυχία αισίως 13 Press και FAM trips με συμμετοχή 40 δημοσιογράφων ως μέρος του πλάνου προβολής που υλοποίησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για το 2017.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις 24-30 Σεπτεμβρίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρωσία και τη συμμετοχή της Ellinair και του Ομίλου Μουζενίδη, φιλοξένησε στη Χαλκιδική δύο δημοσιογράφους του κορυφαίου περιοδικού, Βοκρουγκ Σβέτα (http://www.vokrugsveta.ru/).

Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν διττός, η προβολή της Χαλκιδικής μέσω της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της, κυρίως ελιά και μέλι, και του προσκυνηματικού τουρισμού, το Άγιο Όρος. Το συγκεκριμένο press trip σχεδιάστηκε ειδικά προκειμένου οι δημοσιογράφοι να έχουν μία πραγματική βιωματική εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη συγκομιδή της ελιάς, να επισκεφτούν διάφορες μονάδες παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ελαιοτριβεία και να παρακολουθήσουν από κοντά όλη την πορεία από το μάζεμα μέχρι τη διαδικασία τυποποίησης της. Είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ομορφιές και στην παράδοση της Σιθωνίας.

Το δεύτερο μέρος του ταξιδιού αφορούσε το Άγιο Όρος και τη μοναστηριακή ζωή, την οποία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στην 3ήμερη διαμονή τους μέσα στον Άθω. Οι δημοσιογράφοι έζησαν στιγμές κατάνυξης καθώς παραβρέθηκαν στη λαμπρή γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στο Άγιο Όρος που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Στη συνέχεια, στη Χαλκιδική περιηγήθηκαν 2 Ολλανδοί δημοσιογράφοι του περιοδικού Verkeersbureau.info σε συνεργασία με τον Thomas Cook Ολλανδίας. Από τις 2 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Δήμο Αριστοτέλη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δημοσιογράφοι να πάρουν μία γεύση από την ποικιλομορφία της Χαλκιδικής, η οποία έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα από τις παραλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαία Στάγειρα), παραδοσιακά χωριά (Άθυτο, Παρθενώνα, Νικήτη) και ιστορικά μνημεία (Άγιο Όρος, Βυζαντινοί Πύργοι, Λαογραφικά μουσεία), πήραν μέρος σε εναλλακτικές δραστηριότητες όπως ποδηλασία στην Κασσάνδρα με ebikes, off road εκδρομή με jeep στη Σιθωνία, μαθήματα μαγειρικής στην Ολυμπιάδα.

Με τις 2 αυτές δημοσιογραφικές αποστολές, που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των press trips για το 2017 και συνεχίζει τις δράσεις στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Επόμενος σταθμός, η μεγάλη διεθνής έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο και η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.