Skip to main content

Η ΧΑΝΘ γιορτάζει τα γενέθλια της YMCA διασχίζοντας 3.500 μέτρα

Εκδήλωση για τα γενέθλια της ΥMCA. H εκκίνηση του εορτασμού θα δοθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στον Λευκό Πύργο. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 3.500 χλμ.

Με την εκδήλωση «YMCA World Challenge» θα γιορτάσει η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης την επέτειο της ίδρυσης του παγκόσμιου σωματείου YMCA το 1844 όταν 12 εργατοϋπάλληλοι του Λονδίνου με επικεφαλής τον George Williams ίδρυσαν τον πιο ιστορικό και πολυπληθή οργανισμό για τους νέους, που σήμερα εδρεύει στη Γενεύη και παράγει εθελοντικό έργο σε περισσότερες από 119 χώρες, με περισσότερα από 58 εκατομμύρια μέλη.

Φέτος, η εκκίνηση του εορτασμού θα δοθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στον Λευκό Πύργο.

Οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, την ημέρα εκείνη θα διανύσουν απόσταση 3,500 μέτρων με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και τερματισμό το Μέγαρο Μουσικής. Στο σημείο της εκκίνησης, το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς της εκδήλωσής μας, θα διαδραματίζονται διαφορετικές δράσεις απευθυνόμενες τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σύνδεση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs – Sustainable Development Goals), τόσο με δράσεις ενημέρωσης όσο και βιωματικού χαρακτήρα. Το κοινωνικό πρόσημο της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση, η συνεργασία και η οικονομική στήριξη του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Με κάθε εγγραφή των 5 ευρώ, τα 2 ευρώ θα διατίθενται στο Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος για την υιοθεσία της ευχής του Ιωάννη – Νεκτάριου, 7 ετών, που ευχήθηκε να κάνει ένα ταξίδι στη Ρόδο! :)

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες, φορείς, οργανώσεις & εταιρίες με σκοπό τη διάδοση μιας υγιούς στάσης ζωής για κάθε έναν που είναι και αισθάνεται νέος.

Σημαντικές Πληροφορίες :
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο Ταμείο της Κεντρικής Χ.Α.Ν.Θ. και των παραρτημάτων της.
Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdW6rJdgkxwJ2pDIZVDqJdd9PWQuizWp7UOLtCHWpki8iBFCw/viewform

Συμβολικό κόστος συμμετοχής: 5€ (ποσό το οποίο περιλαμβάνει αναμνηστικό μπλουζάκι της εκδήλωσης, καπέλο, σφυρίχτρα, αριθμό συμμετοχής).
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρέχονται νερά, σνακ κλπ.
Με κάθε 5 ευρώ, τα 2 ευρώ θα διατίθενται στο Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος για την υιοθεσία της ευχής του Ιωάννη – Νεκτάριου, 7 ετών, που ευχήθηκε να κάνει ένα ταξίδι στη Ρόδο! :)

Σας περιμένουμε όλους...
Μικρούς και μεγάλους !

Σημείωση:

*Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συνδρομής συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης. Για την εγγραφή σας και την καταβολή της οικονομικής σας συνδρομής (5€) παρακαλούμε επισκεφθείτε τα Ταμεία της Κεντρικής Χ.Α.Ν.Θ. και των Παραρτημάτων της, καθημερινά από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 9:00μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 2:30μ.μ..

**Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.