Skip to main content

Η Citi και οι άλλοι ξένοι οίκοι δεν βλέπουν εκλογές

Οι αμερικανοί αναλυτές παρά τις δημοσκοπήσεις, εξακολουθούν να θεωρούν μικρές τις πιθανότητες μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο όμιλος της αμερικανικής τράπεζας Citi, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους, λόγω του πελατολογίου της, που είναι τοποθετημένο στη χώρα μας, εξακολουθεί να θεωρεί αδύναμο το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Σε αναλυτικό report, που εξέδωσε πρόσφατα, αναφέρεται αναλυτικά στην πολιτική κατάσταση στην χώρα μας, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά και στα γκάλοπς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, στέκεται ιδιαίτερα στην τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue, με το σχεδόν απίστευτο αποτέλεσμα (ΝΔ: 42% - ΣΥΡΙΖΑ: 18%). Σημείωση: Η εν λόγω εταιρία δημοσκοπήσεων συνεργάζονταν έως πρόσφατα με το κυβερνόν κόμμα και αυτό το σημειώνει ο συντάκτης της έκθεσης.

Οι αμερικανοί αναλυτές, ωστόσο, εξακολουθούν να θεωρούν μικρές τις πιθανότητες μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Και επιχειρηματολογούν επ' αυτού.

Με την ίδια άποψη, πάντως, συντάσσονται οι περισσότεροι από τους ξένους οίκους που έχουν στο μικροσκόπιο τους την Ελλάδα, ακόμα. Αν και δεν είναι πολλοί, καθώς μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων μηνών, οι πιο πολλοί πήραν ό,τι assets τους είχαν απομείνει και έφυγαν, σχεδόν, ατάκτως...