Skip to main content

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αποκαλύπτει: Από χρόνια συζητούσαμε το Grexit

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης τονίζει ότι τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από χρόνια συζητούσαν ένα εναλλακτικό Grexit και, με επίταση, το τελευταίο εξάμηνο

Στην αποκάλυψη ότι τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν εδώ και χρόνια «το περίγραμμα μίας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την Ευρωζώνη» προχωρά η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews, η Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «αυτή η συζήτηση μάλιστα είχε εμπλουτιστεί το τελευταίο εξάμηνο και ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού», ενώ χαρακτηρίζει «ανακριβή» τον ισχυρισμό ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ακούσει κάποια εναλλακτική πρόταση από τους διαφωνούντες.

Η κ. Χαραλαμπίδου, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «σκληρή μνημονιακή» και όπως λέει, υπήρχε στο τραπέζι η επιλογή της ρήξης, αλλά δεν επιλέχθηκε.

Εκτοξεύοντας «πυρά» κατά του Μεγάρου Μαξίμου κάνει λόγο για υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ η οποία (σ.σ υποχώρηση) « δεν συνέβη κατόπιν εντολής του κόμματός μας, αλλά ήταν μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Τέλος, στηρίζει ανοικτά τόσο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι «όποιος αυτή την στιγμή συντάσσεται με τους υβριστές της, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού μας».