Skip to main content

Οι «Δανειστές» του Στρίντμπεργκ στο θέατρο Vis Motrix

Παράταση για ακόμα τρεις παραστάσεις παίρνει το έργο «Δανειστές». Παρουσιάζεται στις 4, 5 και 6 Μαΐου στο θέατρο Vis Motrix Performance Studio

Παράταση για ακόμα τρεις παραστάσεις παίρνει το έργο «Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραβασίλη.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στις 4, 5 και 6 Μαΐου, στο θέατρο Vis Motrix Performance Studio (Έδισσον 4).

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άντολφ και η Θέκλα περνούν τις διακοπές τους, όπως κάθε καλοκαίρι, στο παραθαλάσσιο θέρετρο όπου γνωρίστηκαν. Όταν η Θέκλα φεύγει για λίγες μέρες, ο σύζυγός της θα γνωρίσει έναν μυστηριώδη άντρα ονόματι Γκούσταβ. Ο Άντολφ θεωρώντας τον έμπιστο, αρχίζει να του μιλάει ανοιχτά για τη γυναίκα του αποκαλύπτοντας την προβληματική σχέση του με αυτή. Μόλις η Θέκλα επιστρέψει η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και θα είναι ιδιαιτέρως οδυνηρή και για τους τρεις.

Οι «Δανειστές» του August Strindberg είναι ένα έργο-σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ήρωες καλούνται να αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους επί σκηνής, καθώς κατασπαράζουν ο ένας τον άλλο σε ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι θύτη και θύματος. Ο εγωισμός και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ωθούν τους πρωταγωνιστές στα άκρα.

Ποιος θα επιβιώσει στο τέλος;

Συντελεστές παράστασης

Μετάφραση: Έλενα Φωτιάδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραβασίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τσώνης
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γεράρδος (Γκούσταβ), Μαγδαληνή Μπεκρή (Θέκλα), Δημήτρης Σπορίδης (Άντολφ)
Σκηνογραφία: Όλγα Σφέτσα
Μουσική: Γιώργος Δούσος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελένη Χούμου
Οργάνωση Παραγωγής: Βασίλειος Δημητριάδης

Ώρες παράστασης: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00