Skip to main content

Η Deloitte δημιουργεί επιχειρησιακό κέντρο στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Το νέο Κέντρο θα λειτουργήσει αρχές του 2018 σε χώρους 2.000 τ.μ. - Στόχος να φθάσει να απασχολεί 200 επιστήμονες στην επόμενη διετία.

Η Deloitte Ελλάδας, μέλος της πολυεθνικής Deloitte Touche Tohmatsu Ltd με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημιουργεί στην Tεχνόπολη Θεσσαλονίκης ένα Κέντρο πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έμφαση και στον κλάδο του Internet Technologies (ΙΤ), αξιοποιώντας το πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η πόλη σε τομείς των νέων τεχνολογιών και στα χρηματο-οικονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη ένα Κέντρο υποστήριξης των επιχειρήσεων με σύγχρονα εργαλεία και εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς η Deloitte, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει συνδέσει την συμβουλευτική και τις επαγγελματικές υπηρεσίες που παρέχει, με την Πληροφορική. Άλλωστε ένα πολύ μεγάλο μέρος τoυ συνολικού κύκλου εργασιών της  Deloitte, ίσως και άνω του 40%, αφορά έργα Πληροφορικής για επιχειρήσεις και φορείς, αλλά και την σύγχρονη ψηφιακή επιχείρηση.

Το νέο Kέντρο θα λειτουργήσει αρχές του 2018 σε χώρους 2.000 τ.μ. στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου από αυτή την βάση και από μία ισχυρή ομάδα επιστημόνων, να υποστηρίζονται, σφαιρικά, οι ανάγκες συμβουλευτικών έργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Deloitte έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη 30 νέων επιστημόνων, ενώ στη διετία οι απασχολούμενοι στο συγκεκριμένο hub εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 200 άτομα. Το Κέντρο θα στηριχθεί για την ανάπτυξή του σε ελληνικό επιστημονικό προσωπικό, σε επιστήμονες που εάν το επιθυμούν, μελλοντικά, ενδεχομένως θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο διεθνές δίκτυο της πολυεθνικής.

Σημειώνεται ότι στο Kέντρο θα μεταφερθούν και τα στελέχη – περί τα 25 άτομα- που απασχολούνται στα γραφεία Θεσσαλονίκης της Deloitte. Στην Ελλάδα η Deloitte στελεχώνεται με περισσότερους από 600 συμβούλους.

H δημιουργία ενός Κέντρου ευρωπαϊκής εμβέλειας προκύπτει από την αναγνώριση του γεγονότος ότι η Ελλάδα και εν προκειμένω η Θεσσαλονίκη  διαθέτει πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο. Το project αυτό, πέραν της σημασίας που έχει για τη Θεσσαλονίκη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης η οποία επιδιώκει να προσελκύσει στο πάρκο τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει, επιχειρήσεις καινοτόμες και αναγνωρισμένες διεθνώς.