Skip to main content

Η επένδυση στις Σκουριές και η υποκρισία του Ερντογάν

Η διακοπή της επένδυσης στις Σκουριές, η υποκρισία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και το «νέο ήθος» της Αριστεράς στην Ιταλία.

Η επένδυση στις Σκουριές, είναι πολύ εύκολο να λειτουργήσει. Να διοριστεί πρόεδρος κάποιος σύζυγος βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο απλό. Ως προς δε το ότι η απόφαση άπτεται της οικολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι περίεργος να μάθω ποια οικολογική πράξη έκανε σε ένα χρόνο διακυβέρνησης. Ίσως από σεμνότητα να πράττει χωρίς να το αναγγέλλει.

Άκου τώρα. Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, μέλη ΜΚΟ στην Λέσβο, επειδή έκλεψαν σωσίβια για να φωτογραφηθούν μ’ αυτά στην παραλία, παριστάνοντας τους διασώστες, και να ζητήσουν χορηγίες για το… θεάρεστο έργο τους. Δεν μας έφτανε η δική αλητεία των «ανθρωπιστών» κάνουμε και εισαγωγή.

Η αθλιότητα της υποκρισίας του Ερντογάν. Έχει τους μισούς δημοσιογράφους στη φυλακή και μίλησε για… ανεξαρτησία του Τύπου! «Όσο πιο ελεύθεροι είναι οι δημοσιογράφοι σε μια χώρα, τόσο πιο ισχυρή είναι η δημοκρατία της. Τα μέσα ενημέρωσης, όπου διαφορετικές φωνές και πρωτότυπες σκέψεις βρίσκουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, είναι σημαντικά για μια υγιή κοινή γνώμη». Ό,τι ακριβώς δεν επιτρέπει στην Τουρκία.

Μετά από αυτά, θέλω να ρωτήσω τους Έλληνες πολιτικούς. Πώς μπορούν αν συζητούν μ’ αυτόν τον άνθρωπο; Και μάλιστα να καταστρώνουν σχέδια για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όταν η εμπιστοσύνη είναι άγνωστη έννοια στους Τούρκους;

Άιντε, και στα δικά μας! Στη Σερβία για πλήρη σύνταξη, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα απαιτούνται 45 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό θα γίνει σταδιακά, αλλά την κρυάδα την πήραν οι Σέρβοι.

Και στην Ιταλία η Αριστερά έχει «νέο ήθος». Το υποτιθέμενο αντισυστημικό κόμμα του Γκρίλο, κάλεσε ένα στέλεχος του να παραιτηθεί από τη θέση της δημάρχου ενός προαστίου της Νάπολης, μετά την αποκάλυψη ότι η τοπική συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος την υποστήριξε. Οι απανταχού συμμορίες, ξέρουν τι πρέπει να υποστηρίξουν.

Ήταν θέμα χρόνου να μας πάρουν μυρουδιά οι ξένοι. Με τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το γερμανικό περιοδικό Focus κάνει εκτενή αναφορά στον διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει».

Επίκειται επίθεση στη Λιβύη από ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία, γράφουν αραβικά Μέσα. Δεν την είχαν εκδημοκρατίσει σωστά και τώρα θα την… εκδημοκρατίσουν σωστότερα! Το λάθος των τζιχαντιστών είναι ότι έβαλαν χέρι σε πετρελαιοπηγές που είναι στα χέρια των «εκδημοκρατών».

Καπάκι έρχεται και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποχαρακτηρίσει μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, που αναφέρονται στην επέμβασης στη Λιβύη. Οι κύριοι λόγοι για την εισβολή στη χώρα ήταν ο χρυσός και το πετρέλαιό της, καθώς και η επέκταση της γαλλικής επιρροής στην περιοχή. Ο Καντάφι είχε τόσα αποθέματα χρυσού που θα θα αποτελούσαν τη βάση για ένα νέο παναφρικανικό νόμισμα που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί το δολάριο στη Βόρεια Αφρική.

Άσχετο: Μη εκπλαγείτε από την ανάδειξη της Πολωνίας σε κυρίαρχη δύναμη. Οι ΗΠΑ την θεωρούν ως την ικανότερη χώρα να περιορίσει την γερμανική επέκταση.