Skip to main content

Το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα και οι δεξιώσεις στην Αδριανούπολη

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα και τα τούρκικα σίριαλ.

Απίστευτη… ταχύτητα στην διαλεύκανση του περιστατικού της σύλληψης των στρατιωτικών μας. Έξι μέρες μετά, θυμήθηκαν να διατάξουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με την διαταγή θα πρέπει άμεσα να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα στελέχη της μονάδας, από τους αξιωματικούς, από τα περίπολα, από τους φαντάρους προκειμένου να διαπιστωθεί όχι μόνο την ημέρα της σύλληψής τους αλλά και τις προηγούμενες ημέρες τι είχαν οι ίδιοι καταγράψει και τι είχαν δει προκειμένου να συμπληρώσουν το παζλ και να έχουν μία εικόνα σχετικά με το τι τελικά συνέβη και φτάσαμε τελικά στην σύλληψη των δύο αξιωματικών.

Γιατί λέγει η διαταγή "άμεσα" πρέπει να γίνουν τα παραπάνω; Πέρασαν έξη μέρες, και το πουλί πέταξε. Αυτό έπρεπε να γίνει έξι λεπτά μετά την πληροφόρηση του συμβάντος. Για να ξέρουμε πού και πώς συνελήφθησαν. Εκτός και αν ήξεραν τα πάντα από την πρώτη στιγμή, και ήθελαν να αποκρύψουν το γεγονός, για λόγους που δεν μπορούν να κρυφτούν άλλωστε.

Θα έρθει η ώρα να ζητηθούν εξηγήσεις, επειδή τρομάζει η ανευθυνότητα των παρισταμένων τους αρμοδίους. [Ευτυχώς που έβαλαν τον Δον κυρΦώτη στο υπουργείο Άμυνας, για να κοιμούμαστε ήσυχοι].

Οι Θρακιώτες, με τους Εβρίτες πρωτοπόρους, ζητούν μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα. Προσωπικά τους συμπαραστέκομαι, μια και το παραξευτέλισαν πολλοί, πραγματοποιώντας ακόμη και την δεξίωση του γάμου στην Αδριανούπολη, χώρια που και από εκεί αγοράζουν το νοικοκυριό.

Είναι φτηνότερα, θα πουν κάποιοι, και τώρα με την κρίση… Εντάξει, αλλά αυτοί να μη μιλούν για υπηρέτηση της πατρίδας και για εθνική υπερηφάνεια. Δεν έχουν το δικαίωμα. Όπως και οι άλλοι, οι τρόφιμοι των καζίνο των Σκοπίων και της αγοράς του Μοναστηρίου. Υπήρξαν πολλοί που σκοτώθηκαν για την πατρίδα αντί να προτιμήσουν φτηνά λαχανικά ή ψάρια.

Γράφει η ιστοσελίδα evros: «Την στιγμή που δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται παράνομα και καταχρηστικά ως όμηροι στην Τουρκία, την στιγμή που η Τουρκία καθημερινώς μας επιβουλεύεται και μας εχθρεύεται σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο κτλ, την στιγμή που κρύβεται πίσω από την επιδείνωση των σχέσεων με τα Σκόπια-Αλβανία (παρακινώντας και προβοκάροντας αδιάλλακτες θέσεις), την ίδια στιγμή ΔΕΝ πρέπει να τους επιβραβεύουμε ως τουρίστες/επισκέπτες/ καταναλωτές! Περνάμε λάθος μηνύματα, πράγμα που αποθρασύνει τον θύτη! Ας ξεκινήσουμε μποϋκοτάζ στα τούρκικα προϊόντα αλλά και στις επισκέψεις στην Τουρκία».

Εγώ θα προσθέσω και την προπαγάνδα που κάνουν ο Τούρκοι με τα σίριαλ και τις ταινίες. Το διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, λέγοντας: «Τα τουρκικά σίριαλ συνιστούν την ήπια ισχύ της Τουρκίας». Και να μη ξεχνούν οι ανοηταίνοντες και οι αδιαφορούντες, ότι προηγείται η πολιτιστική κατάληψη, της ολοκληρωτικής.

Αλλά, και η απόφαση των ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) να σταματήσουν τις εκπομπές τουρκικών σίριαλ και ταινιών, έφερε τον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο, Τουράν Κισλακτσί, να δηλώνει «πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να τερματιστεί η συμπάθεια προς την Τουρκία». Που σημαίνει, ότι ο εθισμός με τα τουρκικά σίριαλ, οδηγεί σε συμπάθεια ενός αιώνιου εχθρού. Η Πέμπτη Φάλαγγα δουλεύει καλά.


πηγή φωτρογραφίας xronos.gr