Skip to main content

Το Big Brother με το ΚΚΕ και οι επαγγελματίες εθελοντές

Το κοινό μυστικό με τις παρακολουθήσεις, οι επαγγελματίες εθελοντές και η νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο μαζί με ελληνικά, τουρκικά και γερμανικά πλοία.

Διαμαρτύρεται το ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές, που γίνονται σε βάρος του. Κοντά του και τα άλλα κόμματα. Ορθώς διαμαρτύρονται όλοι, αλλά μάλλον για τους τύπους. Είναι δεδομένο ότι παρακολουθούνται τα πάντα στην εποχή μας. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Κι αφού είναι δεδομένο, τι κάθονται και στενοχωριούνται;

Έχω όμως μια απορία: Αν βρεθεί το ΚΚΕ στην Αρχή θα σταματήσει τις παρακολουθήσεις; Θα ακολουθήσει την πολιτική εκείνου του άγιου ανθρώπου, του "πατερούλη Στάλιν", που όχι μόνον δεν παρακολουθούσε κανέναν, αλλά επέτρεπε να δραστηριοποιείται κάθε αντιφρονών, χωρίς να τον ενοχλεί;

Πραγματοποιήθηκε ένα Συνέδριο για τον Εθελοντισμό. Υπάρχουν πολλοί "επαγγελματίες" εθελοντές, κατ’ όνομα δηλαδή, που εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Υπάρχουν όμως και πολλοί, που πράγματι προφέρουν εθελοντική εργασία, με μόνη ανταμοιβή την ικανοποίηση της προσφοράς [κάνε το καλό και ρίξ’το στο γιαλό, λέει ο λαός μας].

Υπάρχουν όμως και εθελοντές, που θέλουν να προσφέρουν, αλλά δεν τους το επιτρέπουν. Τι θέλω να πω, και μάλιστα συγκεκριμένα: Όταν εκλέχτηκε δήμαρχος ο Σ. Κούβελας, ο Δήμος είχε τρεις παιδικούς σταθμούς και ίδρυσε άλλους επτά. Στους 10 αυτούς σταθμούς, τοποθετήθηκαν υπεύθυνοι 10 εθελοντές Θεσσαλονικείς [γυναίκες, κυρίως], που είχαν χρόνο ελεύθερο, και όχι άμεση ανάγκη βιοποριστικής εργασίας;, αλλά κυρίως πρόθεση εθελοντικής προσφοράς.

Δεν είχαν καμιά αντιμισθία, δεν έπαιρναν καμιά αποζημίωση, απεναντίας έβαζαν κι από την τσέπη τους για δωράκι στα παιδιά και μικροανάγκες. Και ενώ όλα λειτουργούσαν περίφημα, και ο Δήμος δεν επιβαρυνόταν με την μισθοδοσία 10 διευθυνόντων τους σταθμούς, μετά τον Κούβελα, απομάκρυναν τους εθελοντές και διόρισαν, προφανώς, κομματικούς φίλους, με καλό μισθό, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού.

Χρειάζεται να προβώ σε ανάλυση, ή να κάνω σχόλια; Και σήμερα ακόμη, παρά την κρίση, σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα που έχει πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, δεν υπάρχει άραγε ένας ικανός αριθμός που έχει την πρόθεση και τα προσόντα να αναλάβει εθελοντικά ορισμένα καθήκοντα [χωρίς αμοιβές κάτω από το τραπέζι]; Αν γίνει αυτό όμως, πώς θα βολευτούν τα φιλαράκια, που μας βοήθησαν ποικιλότροπα στην προεκλογική περίοδο;

Είχε γράψει ο ποιητής ότι εδώ «ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα». Το κακό είναι πως δεν πρόκειται για το μόνο φαιδρό που ανθεί στη χώρα μας. Ξέρετε σε ποια άσκηση συμμετέχει η Ελλάδα - μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου; Σε νατοϊκή άσκηση για… προστασία της Τουρκίας! [την ώρα που οι Τούρκοι κινούν ουσιαστικά ξανά θέμα Ιμίων].

Τα ελληνικά πλοία συμμετέχουν σε νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο μαζί με τουρκικά και γερμανικά, Η άσκηση εκτελείται με τουρκική μάλιστα ευθύνη και ονομάζεται «NUSRET», από το όνομα ενός τουρκικού σκάφους ναρκοθεσίας. Και φυσικά, έχει στόχο την Ρωσία, της οποίας ο Στόλος περνά μέσω του Αιγαίου στην Ανατ. Μεσόγειο. Έτσι και τολμήσουν οι Ρώσοι κάτι εναντίον της Τουρκίας, εμείς ασκούμαστε για να την προστατεύσουμε.

Μεταξύ των άλλων, τα Μέσα παρουσιάζουν τον Κάστρο και ως μεγάλο εραστή. Προφανώς, αυτό συνέβαινε επειδή αγαπούσε πολύ την γυναίκα του, και για να μη την φθείρει, χρησιμοποιούσε τις γυναίκες άλλων.