Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
x

Η ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο Public. Δείτε ποιοι θα παραστούν στην εκδήλωση.

Το τελευταίο βιβλίο των εκδόσεων της με τίτλο: «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή» θα παρουσιάσει η διαΝΕΟσις την Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο Public (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη).

Θα τοποθετηθούν οι: Ρόδη Κράτσα, πρώην Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Περίπου 2 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι σε δέκα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπάρχει. 4 στους 10 πιστεύουν ότι θα έχει διασπαστεί. 2 στους 10 πιστεύουν ότι θα έχει μετατραπεί σε «μια πιο ενωμένη ομοσπονδία κρατών».
Ποιο όμως είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο; Τι πιστεύουν οι ειδικοί; Ποιες είναι οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, και πώς θα διαμορφώσουν τη μελλοντική της εξέλιξη; Ποια θέση θα έχει η Ελλάδα σ' αυτό το μέλλον;
Η διαΝΕΟσις ζήτησε από 20 πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, πρώην και νυν επιτρόπους και στελέχη της Κομισιόν και άλλων ευρωπαϊκών θεσμών να καταθέσουν τις δικές τους απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.
Συγκεντρώσαμε 20 κείμενα που προσεγγίζουν τα θέματα από πολλές, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους οπτικές γωνίες. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για παράδειγμα, αναλύει τις προτάσεις του για το μέλλον της Ένωσης, ενώ ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί διατυπώνει μια έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί την ελληνική κρίση.
Όλα μαζί τα 20 κείμενα συνθέτουν μια πλήρη, ρεαλιστική και ψύχραιμη χαρτογράφηση του ευρωπαϊκού μέλλοντος, από την οποία αναδεικνύεται -απροσδόκητα- ένα αδιόρατο μα αδιαμφισβήτητο μήνυμα αισιοδοξίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ