Skip to main content

Η δήλωση Μπαλαούρα για τη 17Ν και η... δεξιά προβοκάτσια

Η δήλωση Μπαλαούρα για τη 17Ν, η... δεξιά προβοκάτσια που καταγγέλλει ο Αποστόλου και η προειδοποίηση του Βασίλη Λεβέντη στην κυβέρνηση.

Όσοι περιμένουν να δουν φως ανάπτυξης, δεν θα το δουν με τις παρούσες συνθήκες. Η Νέα Τάξη, όπως από καιρό έγινε φανερό, δεν θέλει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όλοι θα είμαστε υπάλληλοι πολυεθνικών, με τους όρους που θα επιβάλει ο αφέντης. Η κυβέρνηση υλοποιεί στο έπακρον τη νεοταξίτικη οδηγία.

Όχι δηλαδή ότι και οι προηγούμενες δεν έκαναν το ίδιο, αλλά λιγότερο επιζήμια. Οι τωρινοί νομίζουν ότι δουλεύουν για τον «κομμουνιστικό παράδεισο» και έπεσαν με τα μούτρα. Θα καταλάβουν, όταν κάνουν την βρόμικη δουλειά και διαπιστώσουν ότι για άλλους δούλευαν.

Στα σοβαρά νομίζουν ότι με τον Μπαλαούρα και τους ομοίους του θα συντρίψουν το σύστημα; Δηλώσεις, όπως: «Οργανώσεις σαν την 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου» (!) ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα, ώστε να τις ανέχεται επί πολύ ο λαός;

Αποστόλου: «Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς», τόνισε. Όταν έκαναν τα ίδια και χειρότερα οι αγρότες με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ποιες προβοκατόρικες δυνάμεις τους υποκινούσαν, άραγε;

Κακός χαμός εχθές στο Κοινοβούλιο, με πρώτη αφορμή την ειδική τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για να απομακρύνει μέλος του Δ.Σ. Ανεξάρτητης Αρχής, επειδή είναι σύζυγος βουλευτίνας της ΝΔ, διορισμένος εκεί πολύ πριν η σύζυγός του εκλεγεί.

Δεν ενδιαφέρονται για τίποτε… Ούτε για αγρότες, ούτε για γραβάτες. Ας καεί το σύμπαν. Πρέπει να διαλυθεί το αστικό κράτος, για «οικοδομήσουν από την αρχή» τον σοβιετικό παράδεισο. Αυτά τους μαθαίνουν στις κομματικές οργανώσεις. Οι αστοί νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για δημοκρατικές διαφανείς διαδικασίες. Καλά…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος το κατάλαβε, έστω και αργά. Είπε στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης: "Απορώ κύριε πρόεδρε πως προεδρεύετε, ενώ υπάρχει απόπειρα να μας μετατρέψουν σε κοινοβούλιο χώρας που δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα. Σας καλώ να κατέβετε κάτω!". Και προς τον Παπά (το πραγματικό αφεντικό μαζί με τον πατέρα του): «Είστε εχθροί της Δημοκρατίας και θα το πληρώσετε από το λαό αυτό!».

Η άλλη αφορμή ήταν για τα τηλεοπτικά. Όπου, όπως είναι γνωστό, κατά την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Τουρκία ο τουρκικός Τύπος είχε γράψει ότι συζήτησε την παραχώρηση τηλεοπτικής άδειας σε Τούρκο (με τον οποίον και φωτογραφήθηκε) φίλο του Νταβούτογλου.

Ο Β. Λεβέντης στην Βουλή, προειδοποίησε, πως εάν δώσουν τηλεοπτική άδεια σε Τούρκους και κλείσουν το κανάλι της Μακεδονίας, «τότε οι Συριζαίοι δεν θα μπορούν να ανέβουν στη Μακεδονία και πως θα φτάνουν μέχρι τη Λάρισα». [Ναι, αλλά, θα μπορούν να πηγαίνουν στο Καρπενήσι, όπου ήταν η έδρα της Κυβέρνησης του Βουνού, το όνειρο της Δούρου και άλλων ομοίων].

Επί τέλους. Καημό το είχα να γράψω για μια θετική ενέργεια του ΥΠΕΞ. Ήρθε η μεγάλη στιγμή. Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, επισκέφτηκε τους αναπληρωτές προέδρους του δήμου Ντιγιαρμπακίρ, Γκιουλτάν Κισανάκ και Φιράτ Ανλί. Το Ντιγιαρμπακίρ είναι η άτυπη πρωτεύουσα του τουρκικού Κουρδιστάν. Ο δε πρέσβης είδε τους αναπληρωτές και όχι τους δημάρχους, επειδή η Άγκυρα αυθαίρετα τους έπαυσε. Καιρός ήταν να δούμε μια ενέργεια που δεν ταιριάζει σε γιουσουφάκια, όπως συνηθίσαμε επί δεκαετίες. [να έχει και συνέχεια].

Καλλισθένης