Skip to main content

Το πάπλωμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο αμετροεπής νεολαίος γραμματέας

Το πάπλωμα του ΣΥΡΙΖΑ, η άξια συγχαρητηρίων δήλωση του Παυλόπουλου για το προσφυγικό και η διάψευση που αναμένουμε από τον Κύπριο πρόεδρο.

Τώρα άρχισαν να αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ασυλία τελειώνει. Άπλωσαν τα πόδια πολύ έξω από το πάπλωμα του παλαιοκομματισμού, και ο λαϊκισμός δεν αποδίδει όσο παλαιότερα. Αν έπιαναν νωρίτερα τον σφυγμό της κοινής γνώμης, δεν θα επέτρεπαν στον αμετροεπή γραμματέα της Νεολαίας τους να χειριστεί το θέμα με νοοτροπία ολοκληρωτισμού.

Πιο πολύ στοίχισε η αναφορά του στα δικαίωμα διορισμών επειδή ο παππούς του ήταν δικαστής στα διαβόητα «Λαϊκά Δικαστήρια» της Κυβέρνησης του Βουνού, κι επειδή η οικογένειά του πρόσφερε στο Κόμμα, παρά οι ίδιοι οι διορισμοί. Κι από την στιγμή που τον καλύπτουν δημοσίως (κι ας λένε παρασκηνιακά ότι είναι οργισμένοι μαζί του) σημαίνει ότι υιοθετούν αυτό το «νέο ήθος» που εκφράζει η Νεολαία τους.

Μ’ αυτήν την λογική, όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα πρέπει να προσλαμβάνονται οι απόγονοι αγωνιστών του Ζέρβα, κι αν πάμε παλαιότερα γιατί όχι και οι συγγενείς του Κολοκοτρώνη ή του Πλαπούτα. Οι οποίοι στο κάτω-κάτω για την Πατρίδα πολέμησαν και όχι για τον Στάλιν και τον κομμουνιστικό «παράδεισο».

[Για την ιστορία: Μετακλητοί υπάλληλοι, 957 τον Σεπτέμβριο, 2.000 σήμερα... και με μεγαλύτερες αποδοχές. Πρόκειται γι’ αυτούς που ο Τσίπρας είχε διαλαλήσει ότι θα καταργήσει, για να πατάξει το κράτος της διαφθοράς - το οποίο υπηρετεί πλέον με υπερβάλλοντα ζήλο].

Εύγε στον Παυλόπουλο που για πρώτη φορά από Έλληνα πολιτικό ακούστηκε σε διεθνή φόρα δημόσια, ότι το τουρκικό λιμενικό σώμα βοηθά τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Και άλλο εύγε (σήμερα είμαι γενναιόδωρος), στον Π. Καμμένο, που είναι αποφασισμένος να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων με αποκορύφωμα την 19η Μαΐου, που έχει οριστεί και ως ημέρα μνήμης. Σε σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία να κάνουν προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εκδηλώσεις.

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε το περιστατικό, όπου Λιμενικοί μας υποχρέωσαν Τούρκο διακινητή να δει τις σορούς των μικρών παιδιών, από το ναυάγιο που προκάλεσε. Οι «προοδευτικοί» όμως δεν συγκινήθηκαν, και με τον υπουργό Ναυτιλίας καυτηριάστηκε η στάση των Λιμενικών.

Από την ζεστασιά και την ασφάλεια του γραφείου του, ο «προοδευτικός» υπουργός (που βάζει εμπόδια στην αξιοποίηση του ΟΛΠ, για να μη υποχρεωθούν να δουλεύουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ) ούτε καν κατάλαβε το ψυχολογικό φορτίο που κουβαλούν οι άνδρες του Λιμενικού, με όσα αντιμετωπίζουν λόγω της λαθρομετανάστευσης (που άνοιξε την πόρτα η γυναίκα του) και δήλωσε:

«Πράγματι, είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια συμπεριφορά καθ’ υπερβολή. Η πολιτεία και τα όργανα του κράτους οφείλουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, απέναντι σε κάθε κρατούμενο, ακόμα και αν κατηγορείται για στυγερά εγκλήματα».

Έχουμε τρελαθεί, ή δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους Βρετανούς; Οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου έδωσε ο Αναστασιάδης, για να υποβάλει αίτημα προς την Ε.Ε. να γίνει η τουρκική, μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κύπρου και επίσημη γλώσσα της Ένωσης (το έγραψε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Χαβαντίς" και ελπίζω να διαψευσθεί).