Skip to main content

Η δυσμένεια του κ. Τόμσεν και οι άμεσες συνέπειές της

Οριστικός παραγκωνισμός του Πολ Τόμσεν στους κόλπους του Ταμείου, για λόγους που πιθανώς έχουν να κάνουν με τις εσωτερικές ισορροπίες στην Ουάσιγκτον

Η παρακάτω εξέλιξη πιστοποιήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με την Γαλλίδα Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Σε τι αφορά; Στον οριστικό παραγκωνισμό του κ. Πολ Τόμσεν στους κόλπους του Ταμείου. Για λόγους που δεν έχουν γίνει (ακόμα) γνωστοί στην Αθήνα, αν και το πιθανότερο είναι ότι έχουν να κάνουν με τις εσωτερικές ισορροπίες στην Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο αυτό πάντως εντάσσεται και η αντικατάσταση της προστατευόμενης του κ. Τόμσεν, Ντέλιας Βελκουλέσκου, από το κλιμάκιο του Ταμείου στους θεσμούς του ελληνικού προγράμματος. Επισήμως, η κ. Βελκουλέσκου αποχώρησε επειδή πρέπει να περνά περισσότερη ώρα με την οικογένειά της. Ωστόσο, η Ρουμάνα τεχνοκράτης του Ταμείου είχε οικογένεια και πριν έρθει στην Ελλάδα, όπως και κατά το διάστημα που έμεινε εδώ. Συνεπώς, το πιθανοτερο είναι ότι την συμπαρασύρει η δυσμένεια του κ. Τομσεν.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι θα αντικατασταθεί από τον Αμερικανό Πίτερ Ντόλμαν, που όλοι τον περιγράφουν ως έναν «καλό άνθρωπο». Αν και στην περίπτωση των στελεχών του ΔΝΤ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κανέναν, στο τέλος της ημέρας.