Skip to main content

Η Έ δημοτική κοινότητα συζητά και αποφασίζει για τη γειτονιά της

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 – 14:00, στην αίθουσα συμβουλίου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Το δεύτερο εργαστήριο με θέμα “Συμμετοχικές δράσεις και προσωρινές παρεμβάσεις στη γειτονιά με πρωτοβουλία πολιτών” διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια συμμετοχής της Ε΄Δημοτικής Κοινότητας στην πιλοτική δράση του προγράμματος Resilient Thessaloniki “ – Συν-δημιουργώντας ένα δημόσιο χώρο χωρίς αποκλεισμούς”.

Η κοινότητα προσκαλεί τους γείτονες στο 2ο Εργαστήριο , για να "Συζητήσουν και να Σχεδιάσουν από Κοινού για τη Γειτονιά τους", το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 – 14:00, στην αίθουσα συμβουλίου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας (Βασ. Όλγας 162/25ης Μαρτίου 24)

Πρόγραμμα 2ου Εργαστηρίου:

● Παρουσίαση των φάσεων του προγράμματος (αναδρομή στις φάσεις που προηγήθηκαν)

● Παρουσίαση αντίστοιχων εφαρμοσμένων δράσεων με τις ιδέες που αναδείχθηκαν από τους συμμετέχοντες στο 1ο εργαστήριο με θεμα: “Συζήτηση και συλλογή ιδεών για το σχεδιασμό πιλοτικής δράσης στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα¨, με την ενεργό συμμετοχή και συμβολή των τοπικών δημόσιων φορέων και τοπικής κοινότητας- γειτονιά (ενεργούς δημότες, συλλόγους, τοπικές επιχειρήσεις, τοπικά σχολεία, φορείς… )”

● Διάλειμμα

● Σχεδιασμός και συντονισμός από κοινού για την υλοποίηση της πιλοτική δράσης. Εργασία σε ομάδες για σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων/ προσωρινών παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στο Πάρκο Μηνά Πατρικίου και στην ευρύτερη περιοχή, το Νοέμβριο, με βάση τις ιδέες που κατατέθηκαν, συζητήθηκαν και στη συνέχεια ψηφίστηκαν από τους συμμετέχοντες στο 1ο εργαστήριο.

Ο Στόχος της δράσης στο Πάρκο Μήνα Πατρικίου είναι:

Να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων, στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας και στην προώθηση πρωτοβουλιών των πολιτών.

● Συμπεράσματα και οριστικοποίηση βημάτων που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης