Skip to main content

Η easyJet ακύρωσε αιφνιδιαστικά τις αυριανές πτήσεις στο «Μακεδονία»

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμά της, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει κλείσει τον βασικό του αεροδιάδρομο λόγω εργασιών συντήρησης.

Στην ξαφνική ακύρωση των αυριανών πτήσεών της από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προχώρησε η αγγλική εταιρεία easyJet, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια τόσο για αύριο όσο και τις επόμενες μέρες.

Και μπορεί προς το παρόν να ακυρώθηκαν οι αυριανές πτήσεις, ωστόσο όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία (δείτε παρακάτω) με μήνυμα της εταιρείας προς επιβαίνοντα, υπάρχουν υπόνοιες ότι αυτό θα διαρκέσει περισσότερο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της στο «Μακεδονία». Το αεροδρόμιο, όπως λέει, έχει κλείσει τον βασικό του διάδρομο προσαπογείωσης λόγω εργασιών συντήρησης, με έναν προσωρινό διάδρομο προσαπογείωσης να ανοίγει για να καλύψει τις ανάγκες των πτήσεων. Όπως τονίζει η easyJet, αυτός ο διάδρομος είναι «ακατάλληλος» για απογείωση του αεροσκάφους της εταιρείας.

Η easyJet τονίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έλαβαν προειδοποίηση για το κλείσιμο του διαδρόμου, ενώ αναφέρει πως δεν κάνει αποδεκτές τις προτεινόμενες ενέργειες για την προσωρινή λειτουργία του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια των εργασιών, καθώς δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει τον σχετικό «κίνδυνο».

Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με ναυλωμένα από την εταιρεία λεωφορεία στην Αθήνα, από όπου και θα απογειωθούν για τους προορισμούς τους.

«Η easyJet θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση. Οι πελάτες που αναμένουν να ταξιδέψουν από και προς Θεσσαλονίκη θα ενημερώνονται τακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης πτήσεων», αναφέρει.

Υπεθυμίζεται όμως ότι τα συγκεκριμένα έργα αφορούν την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28 και ειδικότερα στην έκταση που ο συγκεκριμένος διάδρομος διασταυρώνεται με τον 16/34, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τις 10 Μαρτίου (δείτε εδώ).