Skip to main content

Οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση και η νέα φάμπρικα διορισμών

Η νέα φάμπρικα διορισμών ημέτερων με τη σύσταση Επιτροπών, οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση και τα μηνύματα του Πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια

Περιμένετε από τον Δρίτσα να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά; Μα, αυτός είναι στις δόξες του! Αυτή δεν είναι η πρόθεσή του, να διαλύσει τον τόπο; Τώρα που βρίσκει αφορμή θα την αφήσει να πάει χαμένη; Έχουν μαζευτεί εκεί και κάποιοι περιθωριακοί, που προφανώς βρίσκονται στον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχουν ασυλία, και ζουν στιγμές μεγαλείου με επαναστατική γυμναστική κατά του ελληνικού λαού.

Πού πήγε άραγε το ελληνικό φιλότιμο; Τα συμπλέγματα των «προοδευτικών» επάνω στον λαό εξωτερικεύονται. Κλειστό το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή που μας ενώνει με την Ευρώπη. Κλειστοί οι δρόμοι στο Πολύκαστρο. [όχι στους Ευζώνους και την Δοϊράνη. Εκεί είναι τα καζίνο του Τούρκου επιχειρηματία].

Κανείς δεν ελέγχει τις εγκληματικές ενέργειες των προσφύγων και λαθρομεταναστών, που αρχίζουν από ναρκωτικά και φτάνουν στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, όπως ενημερώνουν δημοσιογράφοι. Που υπάρχουν αιματηρές συμπλοκές μεταξύ τους, αλλά και εναντίον αστυνομικών, ακόμη  και νοσηλευτών. Πότε πρόλαβαν οι αρμόδιοι (;) και κατάντησαν το κράτος σαν τις ιδέες τους; Και θα βγουν αύριο να μας πουν πάλι ότι έχει ηθικό πλεονέκτημα η Αριστερά.

Αφού οι ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ικανές και ανέλαβαν το μεταναστατευτικό, γιατί δεν τις αναθέτουν και τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ; Ίδια μυαλά και ίδιες συμπεριφορές με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους έχουν. Μπορεί να τα καταφέρουν καλύτερα με τον Τόμσεν, ως πιο τσαμπουκάδες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η χώρα του επενδύει σε δυνατότητες που χρειάζεται ο στρατός της «για να αποτρέψει την επιθετικότητα και για να προασπίσει την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων, από τις αυξημένες επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας».

Το ΝΑΤΟ δηλαδή θα μας προστατεύσει από την Ρωσία. Κι εμείς επομένως, πρέπει να βρούμε και κάποιον που να μας προστατέψει από το ΝΑΤΟ. Επειδή τη νατοϊκή προστασία την είδαμε στην Κύπρο το 1974, και την βλέπουμε καθημερινά στο Αιγαίο. Είναι αυτό που λένε «Θεέ μου, φύλαγέ με από τους συμμάχους μου, επειδή από τους εχθρούς μου φυλάγομαι μόνος μου».

Βούλγαροι στην Σόφια κρέμασαν αγχόνες σε περιοχή όπου βρίσκονται πρόσφυγες, ενώ σήκωσαν και πανό που γράφει ότι οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Οι βουλγαρικές Αρχές είπαν, ότι δεν μπορούν να επέμβουν επειδή οι αγχόνες βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, πήρε την σκυτάλη από τον Νίμιτς και δηλώνει ότι τώρα -κατά την προεκλογική περίοδο- είναι  πρόσφορο το έδαφος για να επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι παίζει, αλλά μπορεί να είναι και αβάντα στον Γκρούεφσκι, που το κύριο όπλο της εκστρατείας του είναι η διατήρηση ψηλά στην επικαιρότητα αυτό το θέμα.

Νέα φάμπρικα διορισμών ημέτερων, με την σύσταση Επιτροπών, όπου θα βολευτούν καλά αμειβόμενοι οι «κολλητοί». Η κυβέρνηση συνέστησε πάνω από δέκα καινούργιες αμειβόμενες και αχρείαστες επιτροπές και άγνωστο αριθμό ομάδων έργου. Πού θα βρεθούν τα χρήματα; Από την υπερφορολόγηση και την μείωση των συντάξεων. Γνωστή η συνταγή.