Skip to main content

Η έκκληση Κατσέλη για επιστροφή των καταθέσεων και ο «τζιτζιφιόγκος»

Η έκκληση Κατσέλη για επιστροφή των καταθέσεων, ο... «τζιτζιφιόγκος» Κατρούγκαλος και οι δωρεάν παραστάσεις της «Πρώτη φορά Αριστερά».

Η Κατσέλη ζητάει να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις Τράπεζες. Τι ξέρει η Κατσέλη από αυτά; Οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει η μαμά της Βαλαβάνη. Ξέρει, από διαίσθηση, πότε πρέπει να καταθέτεις και πότε να αποσύρεις.

Βγαίνει ο ένας και λέει ότι δεν υπήρχε Plan B. Βγαίνει ο άλλος, όχι υπήρχε. Ο τρίτος είναι πιο σίγουρος. Ούτε Plan Α είχαν, ούτε Plan B, στα κουτουρού πηγαίναμε. Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω την αλήθεια. Και Plan Α υπήρχε, και Plan B, και Plan C, και Plan D και άλλα πολλά Plan. Κάθε πικραμένος της «Πρώτη φορά Αριστερά», έχει και ένα Plan. Μπέρδεψαν τα πλάνα τους και τάκαναν μαντάρα.

Τι κρίμα που είμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση και δεν μπορούμε να γελάμε, με τις δωρεάν παραστάσεις της «Πρώτη φορά Αριστερά». Είπε η απίστευτη Χριστοδουλοπούλου, προσωπικότητα της Αριστεράς: Δεν βλάπτουν οι λαθρομετανάστες, που κοιμούνται στις πλατείες, τον τουρισμό. Απεναντίας αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο, γιατί οι τουρίστες έχουν παραξενιές.

Πατατράκ στο φιλοσκοπιανό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα.
Οι σύνεδροι και οι «Μακεντόσκι» που το παρακολούθησαν ήσαν ακριβώς… 32. Έβαλαν και πανό στην μέση της αίθουσας για να μη φαίνεται άδεια. Πάνε τα παλιά μεγαλεία. Βαρέθηκαν να πληρώνουν απόδημοι Σλάβοι.

Ντροπή σου Τατσόπουλε που αποκάλεσες τον Κατρούγκαλο «τζιτζιφιόγκο». Μ’ αυτό το στυλάκι δεν τον μπερδεύουν ακόμη με τον Λεουτσάκο. Βέβαια, λίγες δηλώσεις ακόμη περί Βάρκιζας και άλλα σχετικά, και τον βλέπω να συναγωνίζεται την Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα.

Πίστευα ότι πρωταθλητής θράσους είναι ο γιος της Μάργκαρετ, που αντί να εξαφανιστεί από την Ελλάδα, μάς δίνει και συμβουλές, και θέλει μάλιστα να μάς… ξανασώσει ως αρχηγός κόμματος. Αλλά μάλλον παίρνει την πρωτιά ο Βαρουφάκης, ο οποίος παραβλέπει εντελώς πού οδήγησε την Ελλάδα (όχι μόνον αυτός) και εξακολουθεί να μας προκαλεί με συνεχείς δηλώσεις.

Πού τον θυμήθηκα τώρα τον αλήστου μνήμης γιο της Μάργκαρετ; Επειδή θέλω να τον συμπαρασταθώ στην τεράστια θλίψη που του δημιούργησαν τα capital controls. Δήλωσε συντετριμμένος ότι με τα 60άρια δεν μπορούμε να αγοράζουμε από το… Amazon! (Αυτόν είχαμε για πρωθυπουργό;)

Παραιτήθηκε και ο Μαρκαριάν από την Εθνική Ποδοσφαίρου. Πού να προλάβουμε τώρα να βρούμε νέο προπονητή. Ίσως, μια καλή λύση θα ήταν να δοκιμάζαμε τον Βαρουφάκη. Καθηγητής «Θεωρίας των Παιγνίων» δεν είναι; Ας την δοκιμάσει στο ποδόσφαιρο, μπας και γλιτώσει η οικονομία (στο ποδόσφαιρο άλλωστε, το Grexit δεν το αποφύγαμε).

Ο Καλλισθένης (εγώ, δηλαδή) δεν ξεχνά την εκπαιδευτική του αποστολή. Γι’ αυτό και απαντά στο ερώτημα που θέλετε να υποβάλλετε αλλά ντρέπεστε: «Τι σημαίνει η λέξη λαφαζάνης;». Στο λεξικό της Wikipedia, θα δείτε ότι προέρχεται από την τουρκική λέξη lafazan, με ρίζες στην περσική, που σημαίνει «πολυλογάς, φαφλατάς, αυτός που (συνήθως) λέει ψέματα». Και ως συγγενική λέξη ορίζεται η λέξη λαφαζανιά, που σημαίνει υπερβολή, σαχλαμάρα ή εξωπραγματικό γεγονός. (Δεν θέλω σχόλια. Εγώ έχω αποστολή να σας μορφώσω).

Καλλισθένης