Skip to main content

Η εκλογή του Κυριάκου και τα... δίχτυα Καμμένου στους καραμανλικούς

Τι φέρνει στη ΝΔ η εκλογή του Κυριάκου, τα... δίχτυα Καμμένου στους καραμανλικούς και η επιλεκτική αντιρατσιστική ευαισθησία της Δικαιοσύνης.

Διασκεδαστικό το tweet που ανέβηκε σε ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», όπου υποτίθεται πως ο επίτιμος έγραψε στον γιο του: «Είδες που είχες άγχος; Έκανα μια αναπάντητη στον Βαγγέλη, και νίκησες». Στις επόμενες εκλογές, ας κάνει και μια αναπάντητη στον Τσίπρα.

Με την εκλογή του Κυριάκου, Κώστας Μπακογιάνης και Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέως, βεβαίως, βεβαίως) πρέπει να κάνουν υπομονή. Ακόμη κι αν χάσει τις επόμενες εκλογές η Ν.Δ. η θέση του αρχηγού δεν κινδυνεύει (είθισται να παραιτείται ο αρχηγός που ως πρωθυπουργός χάνει εκλογές - πλην Αντώνη Σαμαρά που είχε κολλήσει στην καρέκλα).

Αναγνωρίζεται πλέον ότι στοίχισε πολύ στον Μεϊμαράκη το φλερτ Καραμανλή-Τσίπρα. Αν δεν υπάρξει επαρκής εξήγηση για τους λόγους του πολιτικού ειδυλλίου, πολλά θα συζητούνται, προς περαιτέρω προσωπική βλάβη και του Καραμανλή και του Τσίπρα.

Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως «όλοι ίδιοι είναι». Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η ταχύτητα με την οποία προσαρμόστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον παλαιοκομματισμό. Ίσως επειδή μάζεψε όλους εκείνους τους ΠΑΣΟΚους που χωρίς προσόντα και με κίνητρο την ιδιοτέλεια επέπλευσαν στον αφρό.

Ο Καμμένος ρίχνει δίχτυα στους καραμανλικούς. «Είμαστε οι μόνοι συνεχιστές του καραμανλισμού», δηλώνει. Τι ψάρια θα πιάσει άγνωστο, αλλά είναι γνωστό ότι έπεσε στα δίχτυα του ένας καρχαρίας (σκυλόψαρο). Μόνο που πρόκειται για προστατευμένο είδος και εξόργισε τις ξένες οικολογικές οργανώσεις. Να φροντίσει, ρίχνοντας τα δίχτυα στους καραμανλικούς, αυτοί να είναι απροστάτευτο είδος.

Επιλεκτική αντιρατσιστική ευαισθησία δείχνει η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Στην τουρκόγλωσση Μιλλέτ της Θράκης αναρτήθηκε φωτογραφία σε δύο πλάνα. Στο ένα δύο ένοπλες Αρμένισσες της εποχής της γενοκτονίας τους, στην άλλη δύο ένοπλες σημερινές Κούρδισσες. Τίτλος: «Το σκυλί είτε αρσενικό είτε θηλυκό, πάλι σκυλί είναι». Κίνηση από την εισαγγελία, καμία. Γιατί;

Στα Εξάρχεια, παιδιά προσφύγων ζωγραφίζουν αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις, όπως έδειξε το Al Jazeera που βρέθηκε σε κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη. Η κάμερα έπεσε σε μία φρικιαστική παιδική ζωγραφιά, με εκτελέσεις «άπιστων», την οποία σίγουρα ενέκριναν με χαμόγελο οι γονείς των παιδιών και οι «γνωστοί-άγνωστοι» καταληψίες!

Η σουηδική αστυνομία απέκρυψε σεξουαλικές επιθέσεις τύπου Κολωνίας. Ό,τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές αστυνομίες, δηλαδή, για να μη γίνουν αντιληπτά τα έντονα προβλήματα που δημιουργούνται. Μετά τα τελευταία γεγονότα όμως, άρχισαν να γίνονται γνωστά και προκαλούν απέχθεια.

Στην Γερμανία, «ομάδες επαγρύπνησης» δημιουργούνται από πολίτες για να «προστατεύσουν τις γυναίκες τους από παρενοχλήσεις μεταναστών», όπως λένε. Στην δε Φινλανδία, αποφάσισαν διεξαγωγή… μαθημάτων στους πρόσφυγες, πώς να συμπεριφέρονται στις γυναίκες! [Μαθήματα στους «προοδευτικούς» -που είναι συνυπεύθυνοι της κατάστασης- ώστε να πάψουν να είναι ανεύθυνοι, πότε θα αρχίσουν;]

Στην δε Βιέννη έγινε ο χαμός κατά του Αρχηγού της Αστυνομίας, που συνέστησε στις γυναίκες να μη… κυκλοφορούν τα βράδια μόνες! Δηλαδή, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τους πρόσφυγες, αρκεί να μη κυκλοφορούμε στους δρόμους. Για περισσότερη προστασία να έχουμε 5-6 κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες και σιδηρόφραχτα παράθυρα;

[Σημείωση: Η γερμανική Αστυνομία ενημέρωσε ότι οι ξαναμμένοι πρόσφυγες είχαν σημειώματα μαζί τους με τις φράσεις «Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου» και «θα σε σκοτώσω»]