Skip to main content

Η πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση του δράματος των προσφύγων

Με πρωτογενές αίτιο τη χρησιμοποίηση επαγγελματιών δολοφόνων υπό το θρησκευτικό κάλυμμα του τζιχάντ, επήλθε ένα ντόμινο καταιγιστικών εξελίξεων.

Βρισκόμαστε εμπρός σε ένα πρωτοφανές γεγονός, όπου τόσο πολλοί εκμεταλλεύονται μια κατάσταση, και όπου τα θύματα είναι ταυτόχρονα και θύτες, όσο παράξενο κι αν ακούγεται.

Με πρωτογενές αίτιο την χρησιμοποίηση επαγγελματιών δολοφόνων υπό το θρησκευτικό κάλυμμα του τζιχάντ, επήλθε ένα ντόμινο εξελίξεων, ορισμένων προβλεπομένων από τους ισχυρούς εμπνευστές αυτής της ανωμαλίας, άλλων που προέκυψαν στην πορεία. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε, πλην των άλλων, από την βαρβαρότητα των τζιχαντιστών, είναι η φυγή κατοίκων από τη Συρία και το Ιράκ, άλλων μεν προς γειτονικές χώρες, πολλών δε προς την Ευρώπη.

Το πρώτο επακόλουθο είναι η εκμετάλλευση των προσφύγων / λαθρομεταναστών από την Τουρκία, με πολλούς τρόπους, από την χρησιμοποίηση ανηλίκων στην εργασία με μηδαμινό αντάλλαγμα, τον πλουτισμό διακινητών, εμπόρων, αστυνομικών, λιμενικών και πιθανώς και πολιτικών, έως την αποστολή τους προς δυσμάς, με δύο στόχους: Αφενός την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, αφετέρου τον εκβιασμό προς Ευρώπη και ΝΑΤΟ για παροχή πλήθους ανταλλαγμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση, εκμεταλλεύεται και αυτή διττώς τους πρόσφυγες / λαθρομετανάστες. Αφενός για να ισοσκελίσει την υποταγή της στα καπιταλιστικά κέντρα (με αντάλλαγμα την διατήρησή της στην εξουσία) εμφανιζόμενη με αριστερό δήθεν προοδευτικό πρόσημο στον πυρήνα του 4% των οπαδών της, αφετέρου για να ανταλλάξει την παραμονή των προσφύγων στην Ελλάδα με κάποια παραχώρηση των δανειστών, την οποία θα εμφανίσει ως μεγάλη επιτυχία, μόνο που το τίμημα θα είναι μεγάλο για τον ελληνικό λαό.

Η Γερμανία, έχει ανάγκη από εργατικό δυναμικό -οι βιομήχανοί της το ζητούν-, μάλιστα δε η επιλογή των προσφύγων για παροχή ασύλου, που μπορεί η αναμονή να κρατήσει και χρόνια, γίνεται επί τη βάσει των δεξιοτήτων τους, που απαιτούνται από την γερμανική επιχειρηματικότητα. Σημειώνω δε, πως είναι νόμιμη στην Γερμανία η διαφοροποίηση αμοιβών Γερμανών και προσφύγων.

Εκμετάλλευση της κατάστασης γίνεται και από τα Σκόπια. Η τουλάχιστον, ελπίδα εκμετάλλευσης. Ελπίζει το κράτος των Σκοπίων πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους μετανάστες στα σύνορά του με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα το βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε εχθές ο υπουργός Άμυνας κ. Ζόραν Γιόλεφσκι. Πιστεύει ότι η χώρα του θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ. «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε!

Αλλά και η Αυστρία έχει εκμεταλλευθεί την όλη κατάσταση προς όφελός της, επειδή μετά από απουσία ενός αιώνα και πλέον από τα βαλκανικά δρώμενα, εμφανίστηκε να ηγείται σλαβικών κρατών -συμπτωματικώς, όλων συνεργατών των ναζί κατά τον Β΄ Π.Π. και εν συνεχεία… οικοδόμων του υπαρκτού (;) σοσιαλισμού- επανερχόμενη δυναμικά στην διεθνή σκηνή, και αποστασιοποιημένη μάλιστα από την γερμανική κηδεμονία.

Σε πλήθος δε χωρών, η εκμετάλλευση των προσφύγων / λαθρομεταναστών, αποτελεί προεκλογικό όπλο στην φαρέτρα λαϊκιστών -άρα επικίνδυνων- πολιτικών.

Εξ όλων των ανωτέρω, το μέγιστο όφελος έχουν οι ισχυροί της γης, οι οποίοι χωρίς όπλα και χωρίς μεγάλο κόπο αποσταθεροποιούν την Ευρώπη. Είναι δε μαθηματικώς βέβαιο, πως δεν θα περάσει πολύς χρόνος όπου θα ξεσπάσουν εθνοτικές συγκρούσεις, η δε χιουμοριστικώς αποκαλούμενη Ενωμένη Ευρώπη κλονίστηκε συθέμελα, και είναι δύσκολο να ορθοποδήσει, από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών.

Αυτοί που το σχεδίασαν, παίρνουν άριστα. Όσοι άλλοι το εκμεταλλεύονται, θα έχουν πρόσκαιρες και αμφίβολες επιτυχίες να παρουσιάσουν, με τον «λογαριασμό» να έρχεται σύντομα εις βάρος των λαών, με πρώτο τον ελληνικό.