Skip to main content

Έκπτωση μόνο για το 4,5% των καταναλωτών της ΕΥΑΘ!

Η γενναιοδωρία της ΕΥΑΘ που δεν αφορά παρά μόνον το 4,5% του συνόλου των καταναλωτών και τα περαστικά του Μπουτάρη προς τον Αβραμόπουλο.

Γράφει ο Σαλονικιός

Έκπτωση μόνο για το 4,5% των καταναλωτών!

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ Α.Ε. η οποία έγινε την Μεγάλη Τετάρτη αποφασίστηκαν μέτρα ελάφρυνσης στους λογαριασμούς ορισμένων καταναλωτών ως ένδειξη «αυτονόητης, έμπρακτης αποτύπωσης της κατανόησής μας προς τους πολίτες» όπως ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας, αναφερόμενη φυσικά στο μπάχαλο που προκλήθηκε από την πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης.

Ένα από τα μέτρα που αποφάσισε η διοίκηση είναι η απαλλαγή από το πάγιο της κατανάλωσης νερού για καταναλωτές οι οποίοι ανήκουν στα ειδικά τιμολόγια (ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.ά.) καθώς και τις ευπαθείς (άνευ περαιτέρω διευκρινήσεως) ομάδες. Στο σύνολο όλοι αυτοί αντιστοιχούν, σύμφωνα με την εταιρεία, σε περίπου 23.000 υδρόμετρα. Δεδομένα ότι το σύνολο των πάσης φύσεως υδρομέτρων της ΕΥΑΘ Α.Ε. είναι περίπου 510.000, συνάγεται ότι η γενναιοδωρία της εταιρείας δεν αφορά παρά μόνον το 4,5% του συνόλου των καταναλωτών.

Α, για να μην το ξεχάσω, μένουν και οι επαγγελματίες για τους οποίους οι σχετικές εκπτώσεις θα ανακοινωθούν αφού προηγηθεί συνάντηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε. με τα επιμελητήρια. Πάντως, θυμίζω, ότι το Επαγγελματικό έχει ζητήσει να γίνει έκπτωση 10% στους λογαριασμούς όλων των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης.



Τα περαστικά του δημάρχου

Εντάξει, η σχέση τους έχει περάσει από χίλια κύματα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, κάποια ψήγματα της παλιάς φιλίας εξακολουθούν να υπάρχουν. Από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το οποίο έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα απουσίαζε ο τέως πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο λόγος είναι ένα πρόβλημα ορθοπεδικής φύσεως που τον ταλαιπωρεί εδώ και μερικές εβδομάδες. Η απουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος του τηλεφώνησε την επομένη προκειμένου να δει πως είναι. Και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Άλλωστε, δεν είχε παρέλθει πολύς καιρός από τότε που και ο ίδιος ο δήμαρχος είχε αποσυρθεί στα πιτς προκειμένου να αναρρώσει κι αυτός από την επέμβαση αγγειοπλαστικής στην οποία είχε υποβληθεί. Σιδερένιοι!

Η συνάντηση για τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ

Πάει για μετά το Πάσχα η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Αθήνα για το θέμα των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ. Θυμίζω ότι σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι νομικοί εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και ο νομικός παραστάτης των συμβασιούχων. Σκοπός της συνάντησης είναι να διερευνηθεί ο καταλληλότερος τρόπος για να επιστρέψουν οι 87 συμβασιούχοι στην εταιρεία από την οποία απομακρύνθηκαν την 1η Μαρτίου. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η κατεύθυνση που δόθηκε κατά τη συνάντηση η οποία είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Όλγας Γεροβασίλη και εκπροσώπων των συμβασιούχων. Η μετάθεση της συνάντησης των Αθηνών έγινε επειδή ο νομικός σύμβουλος ενός εκ των δύο υπουργείων δεν μπορούσε να παραστεί λόγω φόρτου εργασίας. Ελπίζω, πάντως, να μην ξεχαστεί η υπόθεση και η αναβληθείσα συνάντηση να γίνει στο αμέσως προσεχές μέλλον, δηλαδή τις μέρες μετά το Πάσχα.