Skip to main content

«Η Ελλάδα έχει το δικό της μαραθώνιο», τονίζει ο πρωθυπουργός

Τη χαρά του που συμμετείχε στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το
«Eίναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτήν την ιστορική ημέρα, που προβάλει την Ελλάδα, την Ελλάδα που έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά που σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων στο πλαίσιο του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου.

Αναφερόμενος στη σημασία του Μαραθωνίου, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμού».

Ευχαρίστησε δε, καταλήγοντας, «όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της πάρα πολύ ωραίας γιορτής», ενώ συνεχάρη και όλους τους αθλητές που συμμετέχουν.