Skip to main content

Οι Έλληνες είναι για τους Αλβανούς ο μεγαλύτερος εχθρός!

Ο ανθελληνισμός αποτελεί αναγκαιότητα του αλβανικού εθνικισμού, όπως θα παρατηρήσει όποιος παρακολουθήσει τον αλβανικό Τύπο.

Οι Αλβανοί θεωρούν πλέον την Ελλάδα ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την χώρα τους, πιο επικίνδυνη και από την Σερβία ακόμη, με την οποία πολέμησαν το 1999 για το Κοσσυφοπέδιο και με την οποία έχουν ανοικτούς λογαριασμούς. Και όχι μόνον αυτό, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα ζητήματα όσον αφορά το Σαντζάκ, αλλά κυρίως την κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία, όπου ζει αλβανική μειονότητα!

Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το κέντρο Αλβανο-Σερβικών σχέσεων, την οποία παραθέτει και σχολιάζει η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα himara, προκύπτει πως η Ελλάδα θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένας κίνδυνος για την Αλβανία, καθώς το 31,6% των ερωτηθέντων θεωρεί την Ελλάδα ως κίνδυνο για την χώρα τους, ενώ το 27.8%, στην δεύτερη θέση, θεωρεί κίνδυνο την Σερβία!

Ο ανθελληνισμός αποτελεί αναγκαιότητα του αλβανικού εθνικισμού. Παρακολουθώντας τον αλβανικό Τύπο, τον βρίσκεις παντού. Για ένα θλιβερό περιστατικό στην Ελλάδα, οι αλβανικές εφημερίδες έγραψαν: «Οι Έλληνες σκότωσαν έναν Αλβανό»! Σε αντίστοιχο περιστατικό στην Ιταλία θα δεις τον τίτλο «Σκοτώθηκε στην Ιταλία ένας Αλβανός».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ενισχυτικός του αλβανικού ανθελληνισμού είναι και ο «τουρκικός δάκτυλος». Στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, από την εποχή που ο κ. Ράμα ήταν στην αντιπολίτευση, οφείλεται και η όξυνση που παρατηρείται κατά διαστήματα στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, οι οποίες διαταράσσονται όταν η Αλβανία επιδιώκει να επωφεληθεί κάτι πρόσθετο από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόσφατο διάβημα για τις έρευνες που προωθεί η Ελλάδα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο Πέλαγος. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια ένδειξη φιλίας και υποταγής προς την Τουρκία, η οποία δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ισχύσει η συμφωνία που είχε υπογραφεί από τις Κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Σ. Μπερίσα, γιατί δημιουργούσε προηγούμενο για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου.

Άλλωστε από την ημέρα που ο κ. Έντι Ράμα, ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης είχε προσφύγει δικαστικά κατά της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί, ήταν «κοινό μυστικό» ότι πίσω του κρυβόταν «τουρκικός δάκτυλος».

Επανερχόμενοι στα αίτια της στάσης των Αλβανών πολιτών έναντι της Ελλάδας, την οποία θεωρούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την χώρα τους, σημειώνεται πως σ’ αυτό έχει συμβάλει και το γεγονός ότι η Βουλή της Αλβανίας έδωσε γη και ύδωρ στα ακραία στοιχεία, διορίζοντας τον πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος των "τσάμηδων" κ. Σπετίμ Ιντρίζι ως Αντιπρόεδρο της Βουλής ενώ ανήκει σε αυτούς που καθημερινά τρέφουν το μίσος κατά της Ελλάδας. [ο Έλληνας αντιπρόεδρος κ. Ντούλες παραιτήθηκε, διαμαρτυρόμενος για την ανθελληνική στάση του κ. Ράμα].

Η αλβανική κυβέρνηση συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτήν την κατεύθυνση καθώς επιτίθεται στην ελληνική Εθνική μειονότητα στην Αλβανία, πότε άμεσα καταστρέφοντας τις εκκλησίες και ποτέ έμμεσα με επιθέσεις κατά των αντιπροσώπων της μειονότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάθε φορά που θέλει να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα οικονομικά σκάνδαλα και την ασταθή συμμαχία με το κόμμα του κ. Ιλίρ Μετά.

Οι Βορειοηπειρώτες της himara κατακρίνουν και την ανύπαρκτη ελληνική διπλωματική παρουσία στην Αλβανία που έχει τις ευθύνες της, «καθώς έχει περιορίσει το ρόλο της σε υπηρεσία είσπραξης εσόδων για το ελληνικό κράτος από τους "πλούσιους" Βορειοηπειρώτες που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα πόσα για επικυρώσεις εγγράφων για σύνταξη, που δεν θα πάρουν ποτέ».
Όλα αυτά, προς ενημέρωση του κ. Ν. Κοτζιά, ο οποίος καλά θα κάνει να αντιμετωπίζει με αυστηρότητα τους Αλβανούς αρμοδίους, αντί με «γελάκια» που στέλνουν άλλα μηνύματα.