Skip to main content

Οι ελληνικές επενδύσεις στα Σκόπια και ο... συμπατριώτης μας Ντιμιτρόφ

Η ανάγκη επιμονής του Κοτζιά στο τρίπτυχο ταυτότητα-γλώσσα-ονομασία, τα μαθήματα αυτοάμυνας σε εφοριακούς και τα δωρεάν ρωσικά μαχητικά στη Σερβία

Βεβαίως και γίνονται άμεσες ελληνικές επενδύσεις. Όχι όμως στην Ελλάδα, αλλά στο κράτος των Σκοπίων. Το πρώτο εξάμηνο του 2017, ανήλθαν στα 2,86 εκατομμύρια ευρώ, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την έβδομη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη χώρα. Για τους Σκοπιανούς το ποσόν είναι μεγάλο. [Κάποτε, στην Ελλάδα αυτό το ποσόν για έναν "εθνικό προμηθευτή" ήταν ένα βράδι στα μπουζούκια - με κλεμμένα λεφτά από μένα].

Οι ελληνικές επενδύσεις στα Σκόπια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, είναι υψηλότερες από πέρυσι. Το 2016, το συνολικό ποσό των επενδύσεων ήταν 0,96 εκατομμύρια ευρώ.

Απόγονος των παιδιών του Παιδομαζώματος είναι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Δεν ξέρουμε όμως αν είναι από Σλάβους που έφυγαν μόνοι τους για να γλυτώσουν τις δίκες ως εγκληματίες πολέμου, ή από αυτούς που βίαια έσυρε το ΚΚΕ στις κομμουνιστικές χώρες.

Ό,τι κι αν είναι, οι γονείς τους είχαν υποστεί έντονη ανθελληνική προπαγάνδα και εμποτίστηκαν με μίσος κατά της Ελλάδας, όπως αποκάλυψαν σε βιβλία τους όσοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από τον "κομμουνιστικό παράδεισο".

Πάντως, ο… συμπατριώτης μας, επανέλαβε ότι «Τα θέματα της ταυτότητας δεν θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, διότι διαφορετικά, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ». Ο Κοτζιάς, ελπίζω να επιμείνει, ότι το θέμα της ταυτότητας [εθνικότητας, δηλαδή] είναι πακέτο με το ζήτημα της ονομασίας και της γλώσσας. Αν επιλυθεί μόνον η ονομασία, το παιχνίδι χάθηκε.

Και επειδή η ανοησία περισσεύει στους γείτονες, και λένε ό,τι τους κατέβει, ή ό,τι τους πει ο Σόρος, ο Ντιμίτροφ πρόσθεσε: «Δεν είναι ιστορικά σωστό να αμφισβητείται η ταυτότητα ενός γείτονα που δεν είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ». Πρώτον, αν ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δηλαδή μπορούσε να αμφισβητηθεί; Δεύτερον, αν δεν είναι ιστορικά σωστή η αμφισβήτηση, γιατί είναι ιστορικά σωστή η υφαρπαγή ξένης ονομασίας;

Πώς την καταντήσαμε έτσι την Ελλάδα; Ή μήπως δεν είναι Ελλάδα αυτό που ζούμε; Αποφασίστηκε να οργανωθούν μαθήματα αυτοάμυνας σε όποιον από τους εφοριακούς ενδιαφέρεται, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Για να οδηγηθούν οι αρμόδιοι αυτό το σημείο, πιθανόν να έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά από όσα έχουν φθάσει στο φως της δημοσιότητας.

Αλλά, η αλήθεια είναι και πως μόνον αυτά που δημοσιοποιούνται είναι πολύ σοβαρά περιστατικά βίας και προφανώς δεν είναι οι εφοριακοί που φταίνε, για όσα υφίστανται οι επιχειρηματίες.

Η Ρωσία υποσχέθηκε έξι μαχητικά αεροπλάνα δωρεάν στη Σερβία, αλλά οι γειτονικές χώρες, υπό την σύσταση του ΝΑΤΟ, δεν επιτρέπουν την διάβασή τους από τον εναέριο χώρο τους. Έτσι, αποσυναρμολογημένα, μέσα σε μεταφορικό αεροσκάφος έφτασαν σε σερβικό έδαφος τα δύο πρώτα από τα έξι MiG-29 που έχει υποσχεθεί η Μόσχα στο Βελιγράδι.

Τα υπόλοιπα τέσσερα θα φτάσουν έως και τις 20 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται στην σερβική πρωτεύουσα ο Ρώσος υπουργός Άμυνα Σεργκέι Σοϊγκού για την επίσημη τελετή.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, το ποσόν που ξόδεψαν οι ΗΠΑ σε εκστρατείες τους εναντίον Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρίας, φτάνει τα 6 τρισ. δολάρια. Και με τους τόκους θα ανέλθει στα 7,9 τρισ. δολάρια μέχρι το 2053. Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομηχανίες όπλων, και σχεδιάζουν τον επόμενο "εκδημοκρατισμό". Υπάρχουν ακόμη στις αποθήκες.