Skip to main content

Η ελληνική κρίση δεν έχει επηρεάσει το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα

Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα, διατύπωσε ο υποδιοικητής της Βουλγαρικής Εθνικής Τράπεζας, Ντιμιτάρ Κοστόφ.
Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα διατύπωσε ο υποδιοικητής της βουλγαρικής Εθνικής Τράπεζας (ΒΝΒ), Ντιμιτάρ Κοστόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολίτικα».

Οι δηλώσεις του κ. Κοστόφ έρχονται μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επίπτωση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας στον βουλγαρικό τραπεζικό τομέα.

Ο κ. Κοστόφ τόνισε ότι η ΒΝΒ παρακολουθεί συνεχώς όλες τις τράπεζες και δεν διαπίστωσε κάτι το ανησυχητικό και πως ελληνικά κεφάλαια τοποθετούνται στη Βουλγαρία, λόγω του υψηλού επιπέδου σταθερότητας που προσφέρει.

«Η οικονομία της Ελλάδας δεν θα επιδεινωθεί περισσότερο, καθώς το κράτος θέσπισε πολύ αυστηρά μέτρα», είπε ο κ. Κοστόφ και πρόσθεσε πως τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και ο τραπεζικός της τομέας αποτελούν δυο διαφορετικά ζητήματα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι καλά ενσωματωμένο στην ευρωπαϊκή αγορά.