Skip to main content

Χωρίς αντιπρόταση το κυβερνητικό αλαλούμ στο ασφαλιστικό

Η έλλειψη αντιπρότασης για το Ασφαλιστικό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη.

Για σταθείτε, ω,ρε μάγκες της αντιπολίτευσης… Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό όπου θα κλάψουν όχι μόνο παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και τα παιδιά και εγγόνια που ζουν από το περίσσευμα της σύνταξής τους. Λέτε, ότι δεν θα το ψηφίσετε. Γιατί δεν μας λέτε τι προτείνετε για την εξυγίανση των Ταμείων;

Μας φλόμωσε στο μπλα, μπλα και στο ψέμα η Αριστερά επί δεκαετίες, και περιμένουμε από σας να μας πείτε το δικό σας, ειλικρινές, σχέδιο. Πού είναι; Ποια η διεργασία που έχουν κάνει οι «επιτελείς» (τρομάρα τους!) των κομμάτων. Τι θα απαντήσετε στην κυβέρνηση του αλαλούμ; Μόνο με καταγγελία; Κτυπάμε τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα, με τα ίδια όπλα; Και μετά, διαμαρτύρεστε όταν λέμε, ότι όλοι ίδιοι είστε.

Βέβαια, να μη ξεχνάμε ότι μεταξύ των βασικών υπευθύνων για την κατάντια του ασφαλιστικού, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ) και το ΚΚΕ, όπου από το 1991 που ξεκίνησαν οι προσπάθειες, μέχρι κι εχθές, προέβαιναν σε άπειρους τραμπουκισμούς και αλητείες, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια εξυγίανσης. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ… το λούζεται, κι εμείς -συνταξιούχοι και μη- το πληρώνουμε.

Ο Τσίπρας θα πάει στη Σμύρνη σε λίγες μέρες, και οι Τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να του πουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους: «Οι τουρκικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ελληνική αγορά, όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού, την λήψη βίζας και τις διαδικασίες ίδρυσης μιας επιχείρησης. Θα θέσουμε τα θέματα αυτά στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο», είπαν.

Κάτι ήξεραν οι προ- προπαππούδες μας και έλεγαν ότι ουδέν κακό αμιγές καλού. Το σαράβαλο ελληνικό δημόσιο, εμποδίζει τους Τούρκους να διαφεντεύουν και την ελληνική οικονομία, εκτός από τα άλλα. Μπράβο παιδιά, μη το αλλάζετε το δημόσιο [για την ιστορία: Υπάρχουν δύο χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στην Τουρκία, ενώ οι τουρκικές στην Ελλάδα δεν είναι πάνω από 20].

Επιβλήθηκε απαγόρευση στον Τόνι Μπλερ, να αποσπά, ως π. πρωθυπουργός της Βρετανίας, πληροφορίες από τις Πρεσβείες της, τις οποίες χρησιμοποιεί για όφελός του, χρηματιζόμενος. Πληροφορίες από την Αλβανία φέρουν τους Βρετανούς διπλωμάτες να έχουν ενημερωθεί, ότι ο Μπλερ δεν εκπροσωπεί την βρετανική κυβέρνηση. Ωραία οικογένεια οι Μπλερ. Όταν ο σύζυγος ήταν πρωθυπουργός, η σύζυγος, ως νομικός, εκπροσωπούσε Τ/κ κατά Ε/κ.

Άρχισαν και οι Κούρδοι να ανησυχούν για την «κοπάνα» των στρατεύσιμων στην Ευρώπη, που ξέχασαν ότι οφείλουν να προστατέψουν την χώρα τους. Και υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε έκκληση για στράτευση σε Κούρδους της Συρίας (30 χιλιάδες Κούρδοι εγκατέλειψαν το κουρδικό Ιράκ το 2015).

Εκπρόσωπος του κουρδικού κόμματος, καλεί τους νέους της περιοχής να λάβουν μια εξάμηνη εκπαίδευση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα υπεράσπισης της περιοχής από τους τρομοκράτες. [για να προστατεύουν και τις μανάδες και αδελφές τους που παράτησαν, ώστε να μη βιάζονται ή πωλούνται σκλάβες από τους τζιχαντιστές].

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στο γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας προειδοποίησε δημόσια τη Γερμανία να μην θέσει κανένα όριο στον αριθμό των λαθρομεταναστών εισβολέων που εισρέουν στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή συμφωνεί που το Ισραήλ χτίζει τείχη για να τους κρατήσει έξω, και τους υποβάλλει σε τεστ DNA.