Skip to main content

Η Εμπορική περιμένει νέα σήμερα από το … Παρίσι

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής Credit Agricole, το οποίο θα πάρει αποφάσεις για την επόμενη μέρα του ομίλου αλλά και την ίδια τη σύνθεσή του
Κρίσιμη αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή μέρα για το σύνολο του ομίλου Credit Agricole και κατ’ επέκταση για την Εμπορική Τράπεζα, η οποία είναι θυγατρική του. Τα νέα από το Παρίσι αναφέρουν ότι σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλλικής τράπεζας, προκειμένου να αποφασίσει ριζικές αλλαγές στη σύνθεσή του. Αναλόγως της τελικής διαμόρφωσης του νέου board, θα είναι δυνατή και η εξαγωγή συμπερασμάτων για την επόμενη μέρα του ομίλου και κατ’ επέκταση και των θυγατρικών του, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως βρέθηκε στην χώρα μας ο CEO της Credit Agricole, ο οποίος είδε ιδίοις όμμασι τα τεκταινόμενα στην Εμπορική. Οι πληροφορίες λένε ότι το Παρίσι είναι αποφασισμένο να δώσει ευκαιρίες αναδιάρθρωσης της ελληνικής τράπεζας για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων τι ξημερώνει αν οι αλλαγές στη διοίκηση της μητρικής είναι ρηξικέλευθες. Γι’ αυτό κι εντείνεται το ενδιαφέρον για τις σημερινές εξελίξεις στη γαλλική πρωτεύουσα.