Skip to main content

Οι «Εντάξει» για Μπουτάρη: Προχειρότητα για την Εβδομάδα Κινητικότητας

Επίθεση από τους «Εντάξει» στον δήμαρχο για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην παραλιακή λεωφόρο εξαιτίας της μεταφοράς του ποδηλατόδρομου στο οδόστρωμα.

Με μια ανάρτηση στη σελίδα τους στο facebook αντέδρασαν οι «Εντάξει» στο σημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο στην παραλιακή λεωφόρο, με αφορμή τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου στο οδόστρωμα. 

Στην ανάρτηση οι «Εντάξει» με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, έκαναν λόγο για προχειρότητα, ενώ επισήμαιναν πως λύσεις υπάρχουν. 

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Η σημερινή προχειρότητα (που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα επαναληφθεί και αύριο) μόνον «δράση για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Έγκαιρα προτείναμε: Αντί για επικοινωνιακές δράσεις που φυτεύουν προβλήματα στο, ήδη, προβληματικό κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, να προχωρήσουμε σε μόνιμες λύσεις. Καταθέσαμε δύο φορές (την πρώτη προεκλογικά και τη δεύτερη στις 8 Φεβρουαρίου 2016, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης) πρόταση για μόνιμη λύση στο πρόβλημα με τον ποδηλατόδρομο κατά μήκος της παλιάς παραλίας: Δημιουργία ενός ξύλινου καταστρώματος, ως επέκταση της υπάρχουσας προκυμαίας, που θα δημιουργεί ασφαλή διάδρομο πεζών, αλλά και  ποδηλατόδρομο, από το λιμάνι ως και τον Λευκό Πύργο. Τα χρήματα για την κατασκευή (δεν είναι μεγάλου κόστους) μπορούν να προέλθουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Λύσεις υπάρχουν. Απαιτούνται κοινός νους και βούληση. Υπάρχουν;»