Skip to main content

Οι επαναπροωθήσεις μεταναστών και το νέο «κατόρθωμα» της Αυλωνίτου

Οι επαναπροωθήσεις μεταναστών, το νέο «κατόρθωμα» της Αυλωνίτου και οι συνήθειες σουλτάνου που αποκτά ο νέο-οθωμανός Ερντογάν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, υποστηρίζει ότι ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, διώκονται για τα φρονήματά τους. Προχθές κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της αντίστασης, της πλαστογραφίας και της κλοπής. Αυτές οι πράξεις εντάσσονται στην ιδεολογία του Γ. Κυρίτση και η καταδίκη τους έγινε για τα φρονήματά τους;

Στείλαμε 6 μετανάστες στην Τουρκία με την επαναπροώθηση, και η Τουρκία μας έστειλε… 206. Στο δε τελευταίο δίμηνο, από τους 1.900 μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα, μόνον οι 500 ήσαν Σύροι. Η κυβερνητική πολιτική της Αριστεράς των ανοικτών συνόρων θριαμβεύει. Όλοι αυτοί θα αντικαταστήσουν σιγά-σιγά τα 400.000 Ελληνόπουλα που ψάχνουν καλύτερη τύχη στην ξενιτιά. Έτσι, ο πληθυσμός μας θα μείνει σταθερός.

Το είχε πει ο Λαλιώτης (άλλος «προοδευτικός» αριστερός) από το 2000 όταν του επεσήμαναν την ύπαρξη δημογραφικού προβλήματος: «Δεν γεννούν οι Έλληνες, αλλά γεννούν οι μετανάστες»

Η αλήθεια είναι ότι το παλεύει η Κόλλια με το υφυπουργείο Μακ-Θρ., αλλά αν δεν αντιμετωπίσουν στα σοβαρά τη βόρεια Ελλάδα οι κυβερνήσεις, όχι ένα υφυπουργείο αλλά δέκα να έχει, χωρίς τις αναγκαίες αρμοδιότητες δουλειά δεν γίνεται. Είπε η Κόλλια: «Η Αθήνα είναι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όχι λόγω χιλιομέτρων, αλλά επειδή υπάρχουν κάποιοι που δεν ακούν και δεν αφουγκράζονται τα προβλήματά της. Υπάρχουν υπουργοί που δεν γνωρίζουν πράγματα για τη Μακεδονία. Συμβαίνει αυτό δυστυχώς».

Μόνιμη είναι η απορία μου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προστατεύει τους ανθρώπους του, τόσο για να μη εκτίθενται προσωπικά, όσο και για να προστατευθεί το ίδιο το κόμμα, που σε λιγότερο από 1,5 χρόνο διέλυσε τον μύθο της «ποιοτικής» και αδιάφθορης Αριστεράς. Όσο μιλάει ο Κυρίτσης και ιδιαίτερα οι κυρίες υπουργοί, δείχνει η Αριστερά ότι μάλλον για πλάκα είναι.

Εκεί όμως που -αν δεν ζούσαμε τραγικές στιγμές- θα έπεφτε το γέλιο της χιλιετίας είναι όταν ανοίγει το στόμα της η βουλευτής Αυλωνίτου, που βγάζει περισσότερο γέλιο από τον συνεπώνυμό της μεγάλο ηθοποιό. Τελευταίο κατόρθωμά της: «Όσοι ψήφισαν "Ναι" ήθελαν grexit»! Είπε τα εξής ασυνάρτητα: «Στόχος όσων ψήφισαν "ναι" το έκαναν για να υπάρξει μια μαζική φτωχοποίηση βγαίνοντας από το ευρώ, γιατί αυτοί που ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα μας οδηγούσαν έξω από το ευρώ με πλεονάσματα υπέρογκα».

Να θυμηθούμε και παλαιότερες δηλώσεις της: «Η Ελλάδα έσωσε το χρεοκοπημένο ΔΝΤ» - «Το ΕΚΑΣ έπρεπε να κοπεί γιατί ήταν άδικο» - «Οι καταληψίες είναι αξιέπαινα παιδιά που δείχνουν αλληλεγγύη» [είχε κι αυτή παππού λαϊκό δικαστή στο Βουνό και έγινε εκλεκτό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;]

Ο νέο-οθωμανός Ερντογάν όλο και περισσότερο αποκτά συνήθειες σουλτάνων. Αφού με συνοπτικές διαδικασίες φυλακίζει όποιον θέλει, ξεφτιλίζοντας πλήρως τους Τούρκους δικαστές, που αποδεικνύονται εντελώς αναξιοπρεπείς, φέρνει στην επιφάνεια το κύριο τουρκικό χαρακτηριστικό. Το πλιάτσικο. Αυθαίρετα, κατάσχει περιουσίες επιχειρηματιών, που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με τον Γκιουλέν. Μέχρι στιγμής είναι κοντά στους 200 οι νεόπτωχοι, αλλά κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια.