Skip to main content

Η επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου στις συναντήσεις φορέων - ΔΣΘ

Οι εκπρόσωποι των φορέων μίλησαν για τον συντονισμό των δράσεων για την επέκταση του Μεγάρου με την παραχώρηση του κτιρίου του Ι.Κ.Α. – Πύλης Αξιού.

Η επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου ήταν το βασικό θέμα των συναντήσεων που είχαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της περιφέρειας, και τον Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιάνη Μπουτάρη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλυψώ Γούλα στα γραφεία του Δήμου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κουτσοχήνας και ο Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Ντούγκας, την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων μίλησαν για τον συντονισμό των δράσεων για την επέκταση του Μεγάρου με την παραχώρηση του κτιρίου του Ι.Κ.Α. – Πύλης Αξιού.
Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δικηγορικού Συλλόγου ακολούθησε ενημέρωση για τα ασφαλιστικά και φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, ιδίως σχετικά με το Φ.Π.Α. στις νομικές υπηρεσίες, ενόψει της σχετικής συζήτησης που γίνεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τις προτάσεις που έχουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και την εκδήλωση που πραγματοποιούν στις 28 Απριλίου η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην Αθήνα με θέμα: «Η δικαστική ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη».