Skip to main content

Οι επενδύσεις Ελλήνων στην Αλβανία και οι δηλώσεις Αντετοκούνμπο

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων για τη Διάσκεψη του Κυπριακού και το αυτοτρολάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα και το νέο μνημόνιο.

Άθλιος ο ρόλος Ελλαδιτών και Κυπρίων που μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις υποσκάπτοντας τις ελληνικές θέσεις. Χορτάτοι από το άφθονο χρήμα που έπεσε στην περίπτωση του Σχεδίου Ανάν, συνεχίζουν ακάθεκτοι τον διαβρωτικό ρόλο τους. Θα μου πεις, το χρήμα ουδείς το εμίσησε.

"Αυτο-τρολάρονται" με το σκίτσο του Τάσου Αναστασίου που δημοσιεύθηκε στην "Αυγή" αναδεικνύοντας την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ από την "επανάσταση" του 2015 στο τέταρτο μνημόνιο και όσα ακολούθησαν. Ένα προβληματισμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από το μπαλκόνι της Κουμουνδούρου, φαίνεται να λέει σε τέσσερα σκίτσα: «Σαν σήμερα αψηφίσαμε τους πάντες... Και ψηφίσαμε "όχι" ...Και μετά αψηφίσαμε το "όχι" ...και ψηφίσαμε τα πάντα»!

Η Ελλάδα παραμένει ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία, αφήνοντας πίσω χώρες με μεγαλύτερο οικονομικό αποτύπωμα, αναφέρει η Τράπεζα της Αλβανίας σε έκθεση της. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές οι ελληνικές επενδύσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια, καθώς οι Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν την Αλβανία σαν μία χώρα όπου μπορούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους.

Πίσω από την Ελλάδα, με επενδύσεις κοντά στο 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε επίπεδο επενδύσεων βρίσκεται η Ολλανδία με επενδύσεις ύψους 869 εκατ. ευρώ (688 εκατ. πέρσι) και ο Καναδάς με τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί να φθάνουν τα 839 εκατ. ευρώ.

Σε συνάντηση μικροπωλητών Ελλήνων και Σκοπιανών, οι γείτονες εξήγησαν ότι οι λαϊκές αγορές στη χώρα τους λειτουργούν σε ιδιωτικό καθεστώς, όπου ο καθένας από αυτούς, διατηρεί μετοχές στην εταιρεία που έχει δημιουργηθεί, έγραψε η Voria.gr. Και είναι ευέλικτοι στις αποφάσεις. [Οι Σκοπιανοί απομακρύνθηκαν από την κομμουνιστική οικονομία. Εμείς να δούμε πότε].

Άκου τώρα… Θύμωσε ο Ερντογάν, επειδή στη Γερμανία, μια καλλιτεχνική ομάδα τον αποκάλεσε δικτάτορα. Δεν κρύβεται αυτό, Ταγίπ μου. Καταλαβαίνει ο κόσμος. Τα ίδια συμβαίνουν κι εδώ. Έχουμε πολλούς που νομίζουν ότι η δικτατορική συμπεριφορά, είναι δημοκρατική. Βέβαια, στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Ασχολίαστο: Ο τουρκικός Τύπος είναι κατενθουσιασμένος με την καταδίκη του πρώην δημάρχου και των Ιμίων, επειδή του επιβλήθηκε πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ, λόγω του ότι ενίσχυε το δημοτικό συμβούλιο τον βοσκό να πηγαίνει τα κατσίκια στα Ίμια, ώστε να υπάρχει ελληνική παρουσία.

Αίσχος… Ο Αντετοκούνμπο μιλά για "Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια". Δεν επενέβη ακόμη το Τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να τον καταδικάσει ως ακροδεξιό, φασίστα, ρατσιστή, όργανο του ιμπεριαλισμού και άλλα τέτοια; Οι "προοδευτικοί" Έλληνες δεν επιτρέπεται να ασχολούνται με πατρίδες, θρησκείες, οικογένειες και άλλα τέτοια οπισθοδρομικά.