Skip to main content

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα και το «δούλεμα» Δρίτσα στην Cosco

Ποιον έπρεπε να πάρει μαζί του ο Τσίπρας στην Κίνα, το «δούλεμα» Δρίτσα στους Κινέζους που δεν είναι «αμερικανάκια» και το «αλλά» του Λεβέντη.

Ο Δρίτσας προσπάθησε να φορτώσει στην COSCO τους εργαζόμενους στο λιμάνι με τους όρους που ίσχυαν στο Δημόσιο. Έπαψαν όμως να υπάρχουν «κουτόφραγκοι» και «αμερικανάκια», και οι Κινέζοι δεν δέχτηκαν την ρουσφετολογική παρέμβαση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το πάρουν απόφαση, ότι από δω και στο εξής… θα εργάζονται.

Το άσχημο είναι ότι τους υποσχέθηκε ο Δρίτσας πως θα εφαρμοστεί γι’ αυτούς ό,τι και με τους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή. Μού είχε πει τότε προϊστάμενος υπηρεσίας που του έστειλαν αεροσυνοδούς για γραμματείς, επειδή δεν είχαν ιδέα τι είναι τα πλήκτρα της γραφομηχανής, έπλητταν τα κορίτσια στο 8ωρο… εργασίας τους. Τώρα μπορεί να στείλουν τον χειριστή γερανού στο υπουργείο Παιδείας, σύμβουλο του Φίλη [δεν είναι κακή ιδέα - αυτούς που έχει είναι καλύτεροι;]

Μού λένε ότι «καλά τα λέει ο Λεβέντης, αλλά…». Αυτό το «αλλά» είναι που τα χαλάει όλα. Επειδή κι ο Τσίπρας καλά τα λέει «αλλά…». Αυτό το «αλλά» το εξήγησε ο Αριστοτέλης, όταν αναφέρθηκε στους ρήτορες, γράφοντας πως δεν αρκεί να είναι ωραία τα λόγια, αλλά για να πείσει τους ακροατές πρέπει ο ίδιος ο ρήτορας να είναι αξιόπιστος.

Ογδόντα χιλιάδες αγρότες πρέπει να επιστρέψουν 220 εκατ. ευρώ, από παράνομες επιδοτήσεις που πήραν την εποχή του Χατζηγάκη (ο οποίος δεν θα πληρώσει τίποτε για την ζημιά που έκανε στο ελληνικό κράτος). Ο κοινωνικά ευαίσθητος αριστεριστής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πως λίγα μόνο θα πάρει από τα χρωστούμενα, τα άλλα θα τα πληρώσει το κράτος.

Δηλαδή ο κοινωνικά ευαίσθητος υπουργός την επιστροφή των παράνομων επιδοτήσεων που πήραν κάποιοι, δεν θα την πάρει από αυτούς αλλά από μένα [εγώ είμαι κράτος, από μένα μπαίνουν λεφτά στο δημόσιο ταμείο] που δανείζομαι για να ζήσω, αλλά θα πληρώσω και την «κοινωνική ευαισθησία» του υπουργού. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει κοινωνική ευαισθησία της Αριστεράς. Μια ζωή θα πληρώνουν τα «κορόιδα» που υπομένουν τις κομματικές αδικίες, για να παριστάνουν κάποιοι τους ευαίσθητους.

Στο Πεκίνο συνειδητοποίησαν πως με κομμουνισμό ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να προσαρμόσει τις αρχές του μαρξισμού στις σημερινές πραγματικότητες της Κίνας, ενώ πρέπει να είναι καινοτόμο τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη», δήλωσε ο Σι Τσινπίνγκ, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Γιατί δεν πήρε μαζί του ο Τσίπρας στην Κίνα, τον Μπαλαούρα και τους άλλους φωστήρες του μαρξισμού, να τα ακούσουν από κοντά, μπας και καταλάβουν ότι άλλο πράγμα οι νεανικές και ανώριμες ψευδαισθήσεις, άλλο η πραγματικότητα. Θα μου πεις, άμα είσαι κολλημένος, ό,τι και να σου πουν, εσύ εκεί. Μπορείς στα γεράματα να ομολογήσεις ότι πέρασες μια ζωή λάθος [που προσωπικά όμως σε ωφέλησε, αφού πέρασες μια ζωή δουλεύοντας - τους άλλους].

Όσοι απορείτε με τους Βρετανούς, που μόλις ψήφισαν αποχώρηση από την Ε.Ε. πασχίζουν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα, με είχε συμβουλεύσει ο Κικέρων (106-43 π.Χ.) το εξής: «Μη αγοράζεις τους δούλους σου από τη Βρετανία, είναι τόσο βλάκες, τόσο ανίκανοι να διδαχτούν, ώστε να μη έχουν θέση σε σπιτικό της Αθήνας».