Skip to main content

Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και ένας ξεχασμένος γαλάζιος στρατιώτης

Οι συχνές επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που μυρίζει μπαρούτι και οι πικρές αλήθειες του Δημήτρη Γαλαμάτη.

-Στα πρώτα τραπέζια της βραδιάς Μητσοτάκη στο Export-Summit του ΣΕΒΕ η Κατερίνα Μάρκου, πλάι πλάι με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο. Ευτυχώς, κάθονταν, διότι όποιοι τους είδαν μαζί όρθιους, ένα δέος για το ύψος τους θα το ένιωσε. Λίγο πιο πέρα σε διπλανές καρέκλες ήταν οι δυο βουλευτές της Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ Σάκης Μουμτζής και Στράτος Σιμόπουλος είχαν να πουν πολλά μεταξύ τους.

-Όταν πριν από περίπου δυο μήνες ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, τόνιζε σε όλους τους τόνους ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έρχεται συχνά πυκνά στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, πολλοί θεώρησαν ότι απλώς ήταν μια απάντησή του στις τακτικές επισκέψεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη και την περιοχή. Κι όμως, οι επισκέψεις Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν με απόλυτο τρόπο τον κ. Γυφτόπουλο. Επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην πόλη σε δυο εβδομάδες, στις 5 Ιουλίου, για τη γενική συνένελυση του ΣΒΒΕ...

-Δυο σημαντικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την ανοίγουν και κλείνουν την εργάσιμη εβδομάδα. Η πρώτη τη Δευτέρα, με θέμα «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» και ομιλητές τον βουλευτή, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τον συντονιστή ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος, Γιώργο Βερβέρη και τον επίκουρο καθηγητή πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ, Βέμουντ Ώρμπακκε θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Ήδη, πάντως, υπάρχουν αντιδράσεις για την εκδήλωση, ακόμα και οργανωμένους φίλους του ΠΑΟΚ - ελπίζουμε όλοι να επιδείξουν ψυχραιμία και η κατάσταση να μην ξεφύγει...

Η δεύτερη διοργανώνεται από την εφημερίδα «Εποχή» και έχει θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέες προ(σ)κλήσεις – Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα από τα αριστερά». Ομιλητές η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης και το μέλος Κ.Σ. νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Αρκούδης. Θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

-Πικρές αλήθειες από τον Δημήτρη Γαλαμάτη για τη ΝΔ και τα στελέχη της και τη στάση τους απέναντι σε έναν πραγματικό γαλάζιο στρατιώτη, τον εκδότη – δημοσιογράφο, Δημήτρη Ρίζο. Ούτε μια κουβέντα στήριξης σε έναν άνθρωπο που ευεργέτησε ουκ ολίγους. Αξίζει να διαβαστεί. Μένουμε στο εξής απόσπασμα: «Για όσους μεγαλώσαμε σε αυτή την παράταξη, αυτό που συμβαίνει με το Δημήτρη Ρίζο δεν είναι κάτι που ξενίζει, καθώς ιστορικά έχει αποδειχθεί πως η ΝΔ δεν στηρίζει, ούτε προσέχει τους ανθρώπους της, ενώ για να σταθεί ή και να προχωρήσει κάποιος εντός της, θα πρέπει πρώτα να την προδώσει τουλάχιστον μία φορά. Αυτή η πικρή αλήθεια αποτελεί για χρόνια τη σκουριά στο μέταλλο της παράταξης».